Ελλαδα

Νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ ο Γεράσιμος Σιάσος

Τι αποφάσισε το συμβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΠΑ: Νέος πρύτανης ο πρόεδρος της Ιατρικής, Γεράσιμος Σιάσος
© Facebook

ΕΚΠΑ: Νέος πρύτανης ο πρόεδρος της Ιατρικής, Γεράσιμος Σιάσος

Ο πρόεδρος της Ιατρικής, Γεράσιμος Σιάσος, είναι ο νέος πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθώς τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών συμφώνησαν η θέση να καταλήξει σε εκείνον.

Παράλληλα αποφασίστηκε οι τρεις αντιπρυτάνεις και ο εκτελεστικός διευθυντής του ΕΚΠΑ να προέλθουν από την ομάδα του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκου Θωμαΐδη, ο οποίος είχε εκλεγεί δεύτερος στις εκλογές του Μαΐου.

Τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης συμφώνησαν, επίσης, στα έξι πρόσωπα που θα αποτελέσουν τα εξωτερικά μέλη του πρυτανικού συμβουλίου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένας εξ αυτών προτάθηκε από τον Γεράσιμο Σιάσο, τρεις από τον Νίκο Θωμαΐδη, και ένας από τον καθηγητή της Νομικής, Σπύρο Βλαχόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές της 11ης Μαΐου έγιναν για πρώτη φορά με το νέο σύστημα ταξινομικής ψηφοφορίας το οποίο νομοθετήθηκε και ισχύει από τον Ιούλιο του 2022.

Τα μέλη του που ψήφισαν και εξελέγησαν

Οι εκλογές έγιναν ανάμεσα στα μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ (είναι περίπου 1.600 συνολικά ) που ψήφισαν ( έχουν μέχρι 6 επιλογές) για το Συμβούλιο Διοίκησης και εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής οι εξής καθηγητές (δείτε εδώ το επίσημο πρακτικό εκλογής):

  • Γεράσιμος Σιάσος, Σχολή Επιστημών Υγείας - (Η κυρία Θεοδώρα Ψαλτοπούλου επίσης από την Ιατρική Σχολή πήρε 10 λιγότερες ψήφους από τον κ. Σιάσο , αλλά δεν εξελέγη, καθώς από την κάθε σχολή εκλέγεται ένας)
  • Νίκος Θωμαΐδης, Σχολή Θετικών Επιστημών
  • Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Φιλοσοφική Σχολή
  • Δημήτρης Καινούργιος, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών
  • Αθανασία Σμυρνιώτου, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
  • Σπύρος Βλαχόπουλος, Νομική Σχολή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ