Ελλαδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Παραιτείται από τη δίκη στο Εφετείο, δεν θα συνεχίσει να λαμβάνει μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις

«Είναι σε άσχημη κατάσταση» λέει ο δικηγόρος του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Aνακοίνωση - «βόμβα» από τον δικηγόρο του πιλότου, τέλος στη δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαιν

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης ανακοίνωσε ο καταδικασμένος για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράαουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην πολύκροτη υπόθεση στα Γλυκά Νερά.

«Ο εντολέας μου αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους που δεν είναι ανακοινώσιμοι να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών», αναφέρει σε ανακοίνωση ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Τονίζεται, παράλληλα, πως δρομολογούνται οι διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να μη συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον, ο δικηγόρος του πιλότου διευκρινίζει για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι «λόγω των εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, ενώ του επιβλήθηκε κάθειρξη 11,5 χρόνων και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη δολοφονία του σκύλου τους και τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης. Όλο αυτόν τον καιρό κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Πρακτικά η απόφαση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σημαίνει ότι αποδέχεται την ποινή που του επιβλήθηκε και παραιτείται από τη διεκδίκηση κάποιου ελαφρυντικού που θα του εξασφάλιζε χαμηλότερη ποινή σε δεύτερο βαθμό, αν φυσικά του αναγνωριζόταν από το δικαστήριο.

Η ανακοίνωση για παραίτηση από την έφεση εκ μέρους του Αναγνωστόπουλου έρχεται τη στιγμή που η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας βρίσκονταν σε εξέλιξη, ενώ είχαν καταθέσει ήδη σημαντικοί μάρτυρες της υπόθεσης.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ