Ελλαδα

Κάρπαθος: Έβαλαν σωσίβια σε γαϊδουράκια και τα απεγκλώβισαν δια θαλάσσης

Ειδική επιχείρηση διάσωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιχείρηση διάσωσης γαϊδουριών στην Κάρπαθο
© ERT News

Κάρπαθος: Δύο γαϊδουράκια απεγκλωβίστηκαν από ερημική παραλία του νησιού

Μια πρωτοφανής διάσωση δύο γαϊδουριών δια… θαλάσσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Ιουνίου, σε ερημική παραλία στη βόρεια Κάρπαθο εντός της προστατευόμενης περιοχής Νatura 2000.

Άνδρες του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, σε συνεργασία με τον λιμενικό σταθμό Διαφανίου, στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Καρπάθου και εθελοντές, μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώα τα δύο ζώα που βρίσκονταν στην απόκρημνη και ερημική παραλία «Καλάμια» του δημοτικού διαμερίσματος Διαφανίου.

Στην εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια συνέδραμε ιδιωτικό σκάφος για τη μεταφορά τους. Με μεγάλη προσοχή τα ζώα τραβήχτηκαν στην παρακείμενη προσβάσιμη παραλία «Βανάντα», αφού πρώτα οι πυροσβέστες τούς φόρεσαν σωσίβια.

Ήταν μια πραγματικά δύσκολη και συνάμα πρωτόγνωρη επιχείρηση τόσο για τους άνδρες του λιμενικού, του πυροσβεστικού κλιμακίου, του φορέα διαχείρισης, αλλά και των εθελοντών, οι οποίοι με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή κατάφεραν να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τα δύο ζώα.

Επικεφαλής της προσπάθειας της πυροσβεστικής ήταν ο αξιωματικός Νικόλαος Παραγυιός, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ct5b99ymwoch)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ