Ελλαδα

Η Κάρπαθος στα 8 ομορφότερα νησιά της Ευρώπης για τους Ελβετούς

Ποια συμπληρώνουν τη λίστα της εφημερίδας Blick

Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάρπαθος: Το ελληνικό νησί ανάμεσα στα 8 της λίστας ελβετικής εφημερίδας για εναλλακτικές διακοπές στην Ελλάδα

Ένα ταξίδι στην Κάρπαθο προτείνει στους Ελβετούς και τους γερμανόφωνους ταξιδιώτες η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, η Blick, καλώντας τους να αλλάζουν συνήθειες και να προτιμήσουν αυτό το καλοκαίρι τα νησιά χωρίς μαζικό τουρισμό. 

Το Blick δημοσίευσε κατάλογο με 8 νησιά της Ευρώπης, που διακρίνονται για τις παραδόσεις τους, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και τις στιγμές αυθεντικότητας που προσφέρουν. Ανάμεσα τους η Κάρπαθος, που καταλαμβάνει την 5η θέση. Όπως αναφέρει η δημοφιλής εφημερίδα, «η Κάρπαθος είναι φωτεινό παράδειγμα ποιότητας, καθώς είναι γνωστή και ως η "μυστική" Σαντορίνη. Εδώ αφθονούν τα τυπικά γαλανόλευκα χωριά, οι πανέμορφοι όρμοι, τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και οι παραδοσιακοί ελληνικοί μεζέδες. Κάρπαθος σημαίνει ατελείωτη απόλαυση!».

Ποια άλλα νησιά βρίσκονται στον «οκτάλογο» της Blick

Τη λίστα της Blick συμπληρώνουν το Πορκερόλ της Γαλλίας, η Πόντζα στην Ιταλία, η Λα Γκραθιόσα των Καναρίων νήσων, το Γκόζο της Μάλτας, η Βρετανική νήσος Γκέρνζι, το Τέρσελινγκ της Ολλανδίας και το Γερμανικό Άμρουμ. «Το αφήγημά μας για αληθινές εμπειρίες διακοπών στην Κάρπαθο έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το νησί κερδίζει συνεχώς νέους φίλους από το εξωτερικό, ενώ είναι πολλοί όσοι μας επισκέπτονται κάθε χρόνο! Προμηνύεται μια πολύ καλή σεζόν με ροές από αγορές όπως η Σκανδιναβία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Αυστρία και άλλες γερμανόφωνες χώρες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Μανώλης Παραγυιός.