Ελλαδα

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Τήνου

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Τήνου
© Tinostoday

Σύγκρουση επιβατηγών πλοίων στο λιμάνι της Τήνου - Έρευνες και έλεγχοι από την Λιμενική Αρχή

Σύγκρουση δύο επιβατηγών πλοίων σημειώθηκε σήμερα στο λιμάνι της Τήνου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tinostoday, τα πλοία παραμένουν στο λιμάνι της Τήνου μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και οι έλεγχοι από την Λιμενική Αρχή.

Λόγω της σύγκρουσης και της επιθεώρησης θα καθυστερήσει η εκτέλεση των δρομολογίων τους μέχρι να λάβουν πιστοποιητικά βεβαίωση αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες.

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα υπήρξε κι άλλη σύγκρουση πλοίων, αυτή τη φορά ανοιχτά της Χίου.  Συνολικά 32 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί, επιβαίνουν στα δύο φορτηγά πλοία που συγκρούστηκαν το μεσημέρι βόρεια - βορειοδυτικά της Χίου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ούτε εισροή υδάτων.

Το ένα πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ σημαίας Βανουάτου και σε αυτό επιβαίνουν 13 άτομα πλήρωμα. Είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την Ουκρανία. Το άλλο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης ονομάζεται Potentia και επιβαίνουν σε αυτό 19 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία. Και τα δύο πλοία είναι κενό φορτίου.

Έως αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί κάποιο αίτημα εγκατάλειψης από τα πληρώματα των δύο πλοίων ενώ στο σημείο σπεύδει μεγάλη επιχειρησιακή δύναμη του λιμενικού σώματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ