Ελλαδα

Προχωρά κι άλλο η έγκριση για τα F-35: Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή

Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
F-35: Προχωρά η έγκριση για την πώληση στην Ελλάδα - Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή
© EPA/GEORGI LICOVSKI

F-35: Στην τελική ευθεία η έγκριση για την πώληση στην Ελλάδα - Μπήκε και η τέταρτη υπογραφή

Προχωρά η διαδικασία έγκρισης της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, καθώς μπήκε και τέταρτη υπογραφή από γερουσιαστή των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις έδωσε το «πράσινο φως», μετά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλους δύο.

Πλέον, όπως αναφέρει μέσω Twitter, «αναμένεται η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Πριν από λίγες ημέρες, εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις ΗΠΑ με την Ελλάδα, σημειώνοντας αναφορικά με την επικείμενη πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας ότι η αμυντική συνεργασία Ουάσιγκτον-Αθήνας βρίσκεται σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο και κάνει την ευρύτερη περιοχή πιο ασφαλή.

Τα πλεονεκτήματα των F-35

Τα F-35 φέρουν βαρύ οπλισμό, υψηλής ανάλυσης υπέρυθρους αισθητήρες και είναι ανίκητα στον ηλεκτρονικό πόλεμο, καθώς δεν μπορούν να εντοπιστούν από τα ραντάρ εχθρικών αεροσκαφών.

Όπως έχει τονίσει ο Τόνι Γουίλσον, επικεφαλής των δοκιμαστικών πτήσεων F-35, «μία από τις δυνάμεις του F-35 είναι ότι έχει την ικανότητα να λειτουργεί σαν εναέριο σημειωματάριο πληροφοριών και μοιράζει τις πληροφορίες σε αυτόν που τη χρειάζεται και όταν τη χρειάζεται. Οπότε δεν είναι το θέμα ότι αλλάζει τον αεροπορικό πόλεμο, είναι ότι δίνει την πληροφορία της κυριαρχίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ