Ελλαδα

Γυναίκα στον Βόλο κινδύνευσε μετά από δάγκωμα οχιάς

Ποια η κατάσταση της υγείας της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οχιά - Φίδι
© Unsplash / Timothy Dykes

Βόλος: Στο νοσοκομείο γυναίκα μετά από δάγκωμα οχιάς - Η κατάσταση της υγείας της 

Σε σοβαρό κίνδυνο τέθηκε η ζωή μιας 55χρονης γυναίκας από τη Ν. Αγχίαλο μετά από δάγκωμα οχιάς. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα έκανε τις δουλειές στην αυλή του σπιτιού της, όταν τη δάγκωσε το δηλητηριώδες φίδι. Στη συνέχεια ένιωσε αδιαθεσία και ο σύζυγός της τη μετέφερε άμεσα στο Νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη, αλλά σήμερα βελτιώνεται. Το φίδι σκότωσε η πεθερά της 55χρονης, παγιδεύοντάς το κάτω από ένα βαρέλι και χτυπώντας το με ένα βαρύ αντικείμενο.

Βελτιώνεται η υγεία της 39χρονης ερπετολόγου στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, βελτιώνεται η κατάσταση υγείας της 39χρονης ερπετολόγου. Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τόνισε ότι αν η 39χρονη δεν είχε μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο θα είχε βρει τραγικό θάνατο.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός, που μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Το τσίμπημα από την οχιά εκδηλώνεται, μερικές φορές, με αυτή τη μορφή του αναφυλακτικού σοκ, είναι ένα ισχυρό δηλητήριο, είναι κύτταρο τοξικό όμως, δεν κάνει πάντοτε τις ίδιες αντιδράσεις σε όλους τους ασθενείς. Ευτυχώς ήταν μέσα στη Θεσσαλονίκη και ήταν άμεση αντίδραση του ΕΚΑΒ» είπε στο Mega. Όπως επισήμανε σταδιακά βγάζουν την 39χρονη από τη μηχανική υποστήριξη και περιορίζουν τα φάρμακα.

«Η πτώση της πίεσης από το αναφυλακτικό σοκ δημιουργεί ανεπάρκεια πολλών οργάνων. Αν καθυστερούσε και λίγο ακόμα θα είχαμε τραγικές συνέπειες. 150-200 τσιμπήματα ετησίως συμβαίνουν στη χώρα μας, χωρίς να έχουν τραγικές συνέπειες» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Καπραβέλος υπενθύμισε ότι το τηλέφωνο του Κέντρου Δηλητηριάσεων λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο για να πάρει κάποιος οδηγίες τι να κάνει αν τσιμπηθεί. Όπως είπε ότι η αραιωμένη αδρεναλίνη είναι το φάρμακο που μπορεί να αποτελέσει την πρώτη βοήθεια. «Αυτή η ένεση μπορεί να σώσει τη ζωή του».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cszd7bperzu9)

Διαβάστε επίσης »»» Τι πρέπει να κάνουμε αν μας δαγκώσει οχιά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ