Ελλαδα

Κόπτσης για την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων: «Πρόκειται για αήθη επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης»

«Δεν θα τους περάσει» διαμηνύει ο Γ. Γ. του Υπουργείου Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τράπεζα Θεμάτων - Προβλήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τράπεζα Θεμάτων - Αλέξανδρος Κόπτσης: Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας για την κυβερνοεπίθεση

«Αήθη επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης», χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, τα προβλήματα που καταγράφονται από τη Δευτέρα (29.5) στις ενδοσχολικές εξετάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης στην Τράπεζα Θεμάτων.   

«Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης. Νιώθω πληγωμένος βαθύτατα από τις ενέργειες κάποιων, οι οποίοι επιβουλεύονται τέτοιες δύσκολες στιγμές και αγωνιώδεις στιγμές για τους μαθητές μας. Τη χαρακτηρίζω εν πλήρη γνώση αήθη επίθεση. Το λέω αυτό γιατί το σύστημα λειτουργούσε κανονικότατα από την Τρίτη που ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες. Και χθες το πρωί δεχθήκαμε μία επίθεση μεγατόνων. Σκεφτείτε δεν υπήρξε πρόσβαση στο σύστημα ή και παραβίαση συστήματος. Υπήρχε ροή προσβασιμότητας, Δηλαδή στήθηκε ένα τείχος απέναντι στην τράπεζα θεμάτων με 280.000 συνδέσεις εικονικές, ψεύτικες στο δευτερόλεπτο. Αυτό συνεχίστηκε επί ώρες», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης και πρόσθεσε:  «Επειδή εμείς είχαμε δικλίδες ασφαλείας και είχαμε μια συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας πολύ γρήγορα, σε απίστευτο χρόνο, αποκαταστήσαμε το θέμα και συνέχιζαν επί ώρες μετά να γίνονται αυτές οι επιθέσεις. Πρέπει να σας πω ότι ήμασταν ανά τέταρτο τουλάχιστον με όλα τα στελέχη μας σε διαρκή επικοινωνία και τους καθοδηγούσαμε. Και δεν είναι τυχαίο ότι το κράτος λειτούργησε άψογα γιατί το 90% των μαθητών υποβλήθηκε σε αυτές τις εξετάσεις». 

Τράπεζα Θεμάτων - Αλ. Κόπτσης: «Μεγαλύτερη η επίθεση σήμερα - Δεν θα τους περάσει»

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης ανέφερε στην ΕΡΤ ότι σήμερα έγινε μία νέα, μεγαλύτερη επίθεση και έστειλε το μήνυμα «δεν θα τους περάσει».

«Ενώ όλη τη νύχτα ήμασταν πάνω στο θέμα και οι τεχνικοί μας χωρίς στιγμή ύπνου και δεν είχε γίνει τίποτα, είχαμε μια μεγαλύτερη επίθεση. Δεν θα τους περάσει. Το κράτος είναι εδώ και θα υποστηρίζει τους μαθητές μας. Δεν θα τους περάσει. Το λέω με κεφαλαία γράμματα. Υπήρχε μια επίθεση όχι μόνο στο σύστημα χθες, αλλά σε όλα τα παράπλευρα συστήματα, ακόμη και στο WiFi στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με σκοπό να μην μπορούν οι καθηγητές να μπαίνουν. Αυτή η στιγμή αποκαταστάθηκε. Πιθανόν πολλά σχολεία μπήκανε», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Α' και Β' Λυκείου, τα οποία δεν κατάφεραν να δώσουν χθες, εξήγησε ότι η προθεσμία είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου να δώσουν εξετάσεις. «Υπάρχει το περιθώριο το προβλεπόμενο και το κάθε σχολείο κανονίζει την ημερομηνία στην οποία θα γίνουν αυτές οι εξετάσεις της Α' και Β' λυκείου». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cszdv8gnn9w1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ