Ελλαδα

«Τον έβλεπα στο νερό με κεραυνούς γύρω-γύρω» - Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας για τον τουρίστα που πέθανε στη Ρόδο

«Ξαφνικά ακούω την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεραυνός
© Unsplash

Ρόδος: «Τον έβλεπα στο νερό με κεραυνούς γύρω-γύρω» - Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας για τον τουρίστα - «Ξαφνικά ακούω την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια»

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε για τον τραγικό θάνατο ενός 26χρονου τουρίστα από τη Βρετανία ο οποίος χτυπήθηκε από κεραυνό το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ έκανε paddleboarding στη Ρόδο.

«Περίπου 10 λεπτά που ήμουν στον μαγαζί, τον έβλεπα πάνω στη σανίδα μέσα στο νερό, με πολλή βροχή, κεραυνούς γύρω γύρω. Είπα σε ένα φίλο μήπως να του πούμε να βγει έξω από το νερό γιατί μπορεί να πέσει κεραυνός;», είπε αρχικά στο MEGA ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ξαφνικά ακούω την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια. Πήγα μέσα στο νερό, τον έβγαλα έξω, έκανα τις πρώτες βοήθειες. Σε μία φάση είδα να γίνεται μπλε πια το παιδι. Προσπαθούσε να πάρει αναπνοή, νόμιζα ότι θα συνέλθει. Η κοπέλα φώναζε το όνομά του, ξαφνικά τα μάτια του έκλεισαν», συμπλήρωσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cszab38dgpf5)

Στον άτυχο Βρετανό τουρίστα έσπευσε να βρεθεί ο 47χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βάντερ Μασάδο. «Κολύμπησα για να τον φτάση. Όταν, όμως, πλησίασα τη σανίδα είδα το πρόσωπό του να έχει γίνει μωβ. Άμεσα κατάλαβα ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο και ξεκίνησα να τον τραβάω προς την ξηρά» είπε στη Ροδιακή.

«Ανησυχούσα ότι το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα καθώς η βροχή συνεχιζόταν. Ωστόσο δεν σταμάτησα. Λίγο αργότερα έφτασαν οι διασώστες που ξεκίνησαν την προσπάθεια να τον κρατήσουν ζωντανό. Δυστυχώς όπως έμαθα λίγο αργότερα δεν τα κατάφερε», συμπλήρωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ