Ελλαδα

Σήμερα η απολογία του πρώην προέδρου του ΟΣΕ και ακόμα δύο στελεχών για την τραγωδία στα Τέμπη

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα η απολογία του πρώην προέδρου του ΟΣΕ και ακόμα δύο στελεχών - 

Σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου, αναμένεται να εμφανιστούν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας για να καταθέσουν μπροστά στον εφέτη ανακριτή που ασχολείται με τη δικαστική έρευνα της υπόθεσης των Τεμπών, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, καθώς και δύο μέλη της επιτροπής μετατάξεων.

Να θυμίσουμε πως έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις κατά των τριών αυτών ατόμων για παράβαση καθηκόντων, όπως αναφέρεται στο larissanet.

Οι τρεις κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας σε αυτήν τη θέση, παρά το γεγονός ότι υπερέβαινε το όριο ηλικίας. Μέχρι σήμερα, γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του 1ου κύκλου κινητικότητας το 2022, ο ΟΣΕ υπέβαλε αίτημα στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για την κάλυψη μιας θέσης σταθμάρχη ΔΕ με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη Λάρισα, με μετάθεση.

Αυτό το αίτημα για τη θέση περιελάμβανε πρόσθετες απαιτούμενες προϋποθέσεις από τον φορέα υποδοχής, όπως η ικανότητα χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και η ηλικία έως 48 ετών.

Ο σταθμάρχης, όμως, παρά την προχωρημένη ηλικία του (σχεδόν 58 ετών) και το γεγονός ότι υπερέβαινε το ηλικιακό όριο των 48 ετών που είχε θέσει ο ΟΣΕ για τη συγκεκριμένη θέση, υπέβαλε αίτηση για μετάθεση. Και μάλιστα, με απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, η μετάθεση του 59χρονου ολοκληρώθηκε κανονικά στην κενή οργανική θέση του Κλάδου Κυκλοφορίας του Οργανισμού Σιδηροδρόμων, η οποία ήταν ειδικότητας ΔΕ Σταθμαρχών.