- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λιμενικό: «Δεν αλιεύουν στα εθνικά χωρικά ύδατα τουρκικά αλιευτικά»
Η απάντηση σε σημερινά δημοσιεύματα
Λιμενικό Σώμα: Η απάντηση σε δημοσιεύματα περί αλιείας από τουρκικά σκάφη στα Κύθηρα
Απάντηση σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη σε ελληνικά χωρικά ύδατα δίνουν σήμερα (28.5) πηγές του Λιμενικού Σώματος.
Όπως αναφέρουν, «κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε ακριβώς το ίδιο φαινόμενο και επαναλαμβάνουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις». Επιπλέον, οι πηγές από το Λιμενικό Σώμα σημειώνουν ότι «κατά τον μήνα Μάιο διέρχονται το Αιγαίο Πέλαγος αλλά και το Ιόνιο Πέλαγος τουρκικά και αλβανικά ρυμουλκά αντίστοιχα, τα οποία έλκουν κενούς κλωβούς με προορισμό την κεντρική Μεσόγειο. Τα εν λόγω ρυμουλκά κινούνται με χαμηλές ταχύτητες (2-3 κόμβους), πρέπει να είναι αδειοδοτημένα από τον ICCAT και μεταβαίνουν στην κεντρική Μεσόγειο για να μεταβιβάσουν στους κλωβούς τους ζωντανό ερυθρό τόνο, ο οποίος θα αλιευθεί από αδειοδοτημένα γρι-γρι. Εν συνεχεία, περίπου στα τέλη Ιουνίου θα διέλθουν πάλι το Αιγαίο Πέλαγος προκειμένου να μεταφέρουν τον τόνο στις φάρμες πάχυνσης της Τουρκίας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει διοπτεύσεις των εν λόγω ρυμουλκών τόσο από εναέρια όσο και από θαλάσσια μέσα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής».
Όπως προσθέτουν «ορισμένες φορές διέρχονται και τουρκικά αλιευτικά σκάφη με ταχύτητα πορείας με προορισμό και αυτά την Κεντρική Μεσόγειο. Τα τουρκικά ρυμουλκά δεν ξεκινούν από την Ελλάδα, συνήθως κινούνται σε ομάδες (5-6 σκαφών) και αν χρειαστεί, λόγω καιρικών συνθηκών, αγκυροβολούν πλησίον των ακτών. Από τις 18/05 έχει ξεκινήσει η καμπάνια του κοινού σχεδίου ανάπτυξης μέσων (J.D.P.) υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου Αλιείας (EFCA), στην οποία συμμετέχει και η χώρα μας για τον έλεγχο της αλιείας του ερυθρού τόνου στη Μεσόγειο Θάλασσα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.