Ελλαδα

Πέθανε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου

Η ανάρτηση του γιου του που εξελέγη βουλευτής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Οικονόμου: Πέθανε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ
© Trikalavoice

Πέθανε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Οικονόμου: Πατέρας του νέου βουλευτή Γιώργου Οικονόμου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Οικονόμου, πατέρας του βουλευτή Γιώργου Οικονόμου. Την είδηση του θανάτου του γιατρού και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστή πριν από λίγο ο γιος του Γιώργος.

Ο Χρήστος Οικονόμου πέθανε σε ηλικία 89 ετών, μία μόλις ημέρα πριν ορκιστεί και ο γιος του βουλευτής, ξέροντας όμως ότι εξελέγη και θα συνεχίσει τη πορεία του στην πολιτικη και στο ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ήταν βουλευτής Τρικάλων για 23 χρόνια, από το 1977 μέχρι το 2000, και διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Ιούνιο του 1988 μέχρι τον Ιούλιο του 1989.

«Η Ρένα, η Βάσια, ο Μιχάλης, η Βασίλκα και εγώ με λύπη ανακοινώνουμε ότι έπειτα από 89 σπουδαία χρόνια, ο αγαπημένος μας Χρήστος πέθανε. Ο Χρήστος Οικονόμου ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει. Ολη η οικογένεια έχει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή και την αγάπη που μας έδωσε. Είμαστε, επίσης, ευγνώμονες για τη συμπόνοια εκείνων που τον φρόντιζαν και προσεύχονταν για τον πατέρα αλλά και για τα συλλυπητήρια των φίλων και συμπολιτών μας», έγραψε στο Facebook ο Γιώργος Οικονόμου.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Οικονόμου

Υπήρξε ένας εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 1987 και συνετέλεσε τα μέγιστα στην οργάνωση του ΕΣΥ. Ψυχίατρος και ιδιοκτήτης κλινικής στα Τρίκαλα, με τη σύζυγό του Ρένα απέκτησαν δυο παιδιά, τονΓιώργο Οικονόμου-ο οποίος ορκίζεται την Κυριακή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- και τη Βάσια Οικονόμου.

Σύμφωνα με το Trikalavoice, μέχρι και προ μηνός παρέμενε ακμαίος και σχολίαζε σε στέκια της πόλης την πολιτική κατάσταση, ωστόσο η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες.

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 12 μ.μ. της Τρίτης εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου.

Δήλωση Ανδρουλάκη για τον Χρήστο Οικονόμου

Με θλίψη αποχαιρετώ τον Χρήστο Οικονόμου, έναν αφοσιωμένο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης και βαθιά δημοκράτη, που έφυγε από τη ζωή.

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής επί 23 χρόνια, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη ως υφυπουργός Υγείας επί Ανδρέα Παπανδρέου με την τεράστια και πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίας εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η εντιμότητα, η εργατικότητα και το πολιτικό του ήθος ήταν στοιχεία, που τον ξεχώριζαν τόσο εντός όσο και εκτός του στίβου της πολιτικής, από τον οποίο αποχώρησε οικειοθελώς, μένοντας πάντοτε όμως, μέχρι και την τελευταία στιγμή, στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης με τις προοδευτικές του θέσεις και ιδέες.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η συνέντευξη του Γιώργου Οικονόμου στη Athens Voice λίγο πριν τις εκλογές 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ