Ελλαδα

Στη φυλακή για εμπρησμούς 60χρονος γιατρός στον Βόλο

Παρέμενε άστεγος τα τελευταία 4 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρουρός και κάγκελα σε φυλακή της Ελλάδας
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βόλος: Στη φυλακή γιατρός για εμπρησμούς - Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και η δύσκολη καθημερινότητα τα τελευταία χρόνια

Στις φυλακές μεταφέρεται 60χρονος γιατρός από τον Βόλο μετά την καταδίκη του για εμπρησμούς. 

Συγκεκριμένα, ο γιατρός καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με υποχρέωση να εκτίσει τους δύο για τον εμπρησμό σε αποθήκη στο κέντρο του Βόλου και στο σωφρονιστικό κατάστημα, θα υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις και εάν κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθεί στην ψυχιατρική του Κορυδαλλού. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δίκης του στο Αυτόφωρο Μονομελές δήλωνε πως είναι καλά και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, μέσα από ακατάληπτο λόγο. 

Σύμφωνα με το gegonota.news, η γνωμάτευση της Ψυχιατρικής που έχει στη διάθεσή της η Εισαγγελία αναφέρει πως πρόκειται για ασθενή με σοβαρό ψυχοπαθητικό πρόβλημα και πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

Ο 60χρονος γιατρός αντιμετωπίζει ακραία μορφή κοινωνικού και οικογενειακού αποκλεισμού, καθώς είναι άστεγος με ψυχικά νοσήματα. Παθολόγος με ιδιωτικό ιατρείο, αρχικά στη Νέα Ιωνία και μετά στο κέντρο του Βόλου, άνθρωπος που υπηρέτησε και στο ΕΣΥ, βρίσκεται στους δρόμους τα 4 τελευταία χρόνια περίπου, χωρίς να υπάρχει κοινωνική μέριμνα. Το δικαστήριο έκρινε πως είναι επικίνδυνος και έπρεπε να εκτίσει ποινή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.