Ελλαδα

Γονείς καταγγέλουν δασκάλα δημοτικού για προβολή της ταινίας «Τα αγόρια στο ντουζ»

Έγινε χωρίς διεπιστημονική προσέγγιση και πληροφόρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γονείς καταγγέλουν δασκάλα δημοτικού για προβολή ερωτικής ταινίας μεταξύ αγοριών
© Menelaos Myrillas / SOOC

Γονείς Καταγγέλλουν δασκάλα που έβαλε ταινία με ερωτικές σκηνές μεταξύ αγοριών σε 10χρονους μαθητές

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία σε βάρος δασκάλας δημοτικού, η οποία πρόβαλε ταινία με ερωτικές σκηνές σε παιδιά 10 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», στην οποία δόθηκαν τα στοιχεία της καταγγελίας και αποκάλυψε την υπόθεση, σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, μία δασκάλα αποφάσισε να προβάλει μία ταινία ερωτικού περιεχομένου στους μαθητές της. Η εν λόγω ταινία περιείχε σκηνές με ερωτικές περιπτύξεις 12χρονων αγοριών σε τουαλέτες.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την αντιπαιδαγωγική μορφή της ταινίας, καθώς και την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικα παιδιά.

Επίσης, σημείωσαν στην εφημερίδα Δημοκρατία ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους «για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα».

Οι καταγγέλλοντες ζήτησαν μέσω του δικηγόρου τους με εξώδικη όχληση διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο, να γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή «καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του υπουργείου Παιδείας».

Ζήτησαν επίσης να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας.

Αγόρια στο ντους / Shower boys (τρέιλερ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ