Κοσμος

«Δασκάλα της χρονιάς» συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου μαθητή

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Jacqueline Ma, «δασκάλα της χρονιάς» κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου πρώην μαθητή της
© Youtube

ΗΠΑ: Η καταγγελία και η σύλληψη τής Jacqueline Ma για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου πρώην μαθητή της και ο τίτλος «δασκάλα της χρονιάς»

Η 34χρονη Jacqueline Ma είχε λάβει τον τίτλο «δασκάλα της χρονιάς». Πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο, η σύλληψή της την κατέστησε μάλλον ως «ανάξια» του τίτλου. Οι αστυνομικές αρχές της έβαλαν χειροπέδες μετά από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου πρώην μαθητή της. 

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, η εκπαιδευτικός στο Lincoln Acres Elementary School, κατηγορήθηκε για τρεις άσεμνες πράξεις με παιδί κάτω των 14 ετών και τρεις κατηγορίες για συναναστροφή με ένα παιδί κάτω των 14 ετών. Μητέρα μαθητή υποπτεύθηκε ότι η 34χρονη δασκάλα είχε ίσως «ανάρμοστη συμπεριφορά με το παιδί». Μετά την καταγγελία της, η 34χρονη συνελήφθη στον χώρο του σχολείου, αλλά μακριά από τα βλέμματα μαθητών, προκειμένου να μην δημιουργηθεί ταραχή στην εκπαιδευτική κοινότητα. 

«Ολόκληρη η σχολική μας κοινότητα είναι έκπληκτη. Η περιφέρεια θα συνεργαστεί με τις αρχές και δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω την έρευνα που εκκρεμεί. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε την ασφάλεια και την ηρεμία στην εκπαιδευτική διαδικασία», είπε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.  Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες που έχουν βρει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι δεν είναι σαφές πότε συνέβη η κακοποίηση. Η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες λόγω της ηλικίας του θύματος και της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

H Jacqueline Μα ήταν μία από τους πέντε δασκάλους που έλαβαν το βραβείο «Δάσκαλος της Χρονιάς στην Κομητεία Σαν Ντιέγκο» για το 2022-2023 της Cox Communication. H ίδια είχε υποστηρίζει ότι «θεωρεί τις σχέσεις που διατηρεί με τους μαθητές της τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της». Πολλοί γονείς του Lincoln Acres είπαν στο NBC 7 ότι πίστευαν ότι η Μα είχε καλή σχέση με τους μαθητές της, ωστόσο, κάποιοι παρατήρησαν να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια. Η Aileen Carillo είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι ο νεαρός αδερφός της ήταν πρώην μαθητής της Ma και ότι η δασκάλα είχε «ξεφύγει από τα όρια» στις επικοινωνίες της μαζί του.

«Πήγαινε στους αγώνες του αδερφού μου στην Τιχουάνα κάθε Σαββατοκύριακο. Πήγε σε ένα από τα πάρτι γενεθλίων του, τα πάντα», είπε η Carillo. «Ειλικρινά, συνήθιζα να λέω στη μαμά μου, "Γιατί στέλνει συνέχεια μηνύματα στον αδερφό μου;"». 

National City 'Teacher of the Year' arrested for sexual misconduct with a child

Η Jacqueline Μα αναμένεται να απολογηθεί στο δικαστήριο στις 14 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από New York Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ