Ελλαδα

Καλλιθέα: Συνελήφθη 38χρονος με πιστόλι 9 χιλιοστών - Ερευνάται σύνδεση με την αλβανική μαφία

O οπλισμένος άνδρας είχε μαζί του 56 σφαίρες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
© Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Καλλιθέα: Χειροπέδες σε 38χρονο Αλβανό που εντοπίστηκε να κατέχει όπλο και 56 σφαίρες

Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν οι αστυνομικοί την δράση του 38χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα για οπλοκατοχή στην Καλλιθέα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στις επαφές του συλληφθέντα, ο οποίος ερευνάται εάν έχει σχέσεις με την αλβανική μαφία, καθώς ο οπλισμός που βρέθηκε στην κατοχή του παραπέμπει σε συγκεκριμένες ομάδες του κοινού ποινικού δικαίου.

Αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα και τον σταμάτησαν για έλεγχο. Στην κατοχή του, βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου Makarov των 9 χιλιοστών και 28 σφαίρες. Στις αποσκευές του, εντοπίστηκαν δυο γεμάτοι γεμιστήρες με 16 σφαίρες, ενώ βρέθηκαν επιπλέον 12 σφαίρες.

Ο 38χρονος άνδρας έχει μπει στο «μικροσκόπι»ο των αστυνομικών του τμήματος Εκβιαστών, αλλά και του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση των κινήσεων του και των επαφών του, καθώς κανείς δεν αποκλείει ότι ίσως να ετοιμαζόταν για κάποιο χτύπημα.

Παρεμφερές όπλο χρησιμοποιούν άτομα που σχετίζονται με τη νύχτα και τη μαφία, αφού βρίσκεται σε αφθονία σε χώρες των Βαλκανίων.

Ο ίδιος προς το παρόν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αρνείται να πει το παραμικρό και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών.

Το όπλο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί και να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια, ενώ εξετάζεται και το κινητό του τηλέφωνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ