- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λέκκας για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη: «Είμαστε σε διαδικασία εκτόνωσης»
Καθησυχαστικός ο καθηγητής
Λέκκας για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη: «Είμαστε σε διαδικασία εκτόνωσης» - Καθησυχαστικός ο καθηγητής
Ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, έδωσε ιδιαίτερα καθησυχαστικά σχόλια κατά την εμφάνισή του στην ΕΡΤ, αναφορικά με την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες στην Κρήτη. Ειδικότερα, ο καθηγητής επεσήμανε ότι υπήρξε αποσυμπίεση του φαινομένου μετά τον σεισμό έντασης 5,1 Ρίχτερ, το βράδυ της Πέμπτης, στις Μοίρες του Ηρακλείου.
«Από το 5,1 (Ρίχτερ) μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί γύρω στις 15 δονήσεις με μέγεθος από 3 μέχρι 4,5. Ο τελευταίος 4,5 ήταν τις πρώτες πρωινές ώρες. Θεωρώ ότι είμαστε σε μια διαδικασία εκτόνωσης και αυτό βεβαίως τόνισε και η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Σεισμικής Διακινδύνευσης του Οργανισμού, η οποία ουσιαστικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με περιορισμένου εύρους σεισμική δραστηριότητα σε περιοχές που δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερους σεισμούς όπως αυτή των Μοιρών ή του Κορινθιακού Κόλπου κοντά στο Ξυλόκαστρο».
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λέκκας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος ανησυχίας. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη των φαινομένων, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μεγέθη τα οποία θα ξεπεράσουν το 5,1 για τις Μοίρες ή το 4,5 Ρίχτερ για τον Κορινθιακό κόλπο».
Τέλος, τόνισε πως η Επιτροπή Εκτίμηση Σεισμικού Κινδύνου και τα μέλη της Επιτροπής που συνεδρίασε χθες εκτάκτως για να εξετάσει τα φαινόμενα παρακολουθεί τη σεισμική διαδικασία που εξελίσσεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήταν γνωστός στις Αρχές για παρόμοια αδικήματα
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τα πυροτεχνήματα έσκαγαν πάνω από τα κεφάλια των πολιτών
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στην περιοχή
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Τα σημεία όπου έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις
Μία άκρως γιορτινή «Καλημέρα»
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Τι αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης
Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους
Χάρισαν μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη στιγμή στους μικρούς ήρωες
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να απομακρύνει τον κορμό
Σχεδόν στο 100% η ακρίβεια δρομολογίων
Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες
Mία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον τομέα της οικονομίας και του δημόσιου βίου της χώρας
Η επιχειρηματίας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των παιδικών της χρόνων
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.