Ελλαδα

Η Αθήνα αδειάζει: Με κάθε μέσο ταξιδεύουν οι ετεροδημότες στις ιδιαίτερες πατρίδες τους

Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και λιμάνι Πειραιά

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά
Φωτογραφία αρχείου © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εκλογές 2023: Με πλοία και τρένα οι ετεροδημότες εγκαταλείπουν την Αθήνα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

Aυξημένη κίνηση καταγράφεται στο λιμάνι του Πειραιά και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ της Αθήνας, καθώς με κάθε μέσο αναχωρούν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι ετεροδημότες προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου.

Στο λιμάνι του Πειραιά, αρκετοί πήραν το πλοίο και αναχώρησαν για τα νησιά τους, συνδυάζοντας την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με την ολιγοήμερη «απόδραση» από την πρωτεύουσα. Συνολικά, 15 μεγάλα πλοία αναχωρούν σήμερα, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται ανά μία ώρα. Εκτιμάται από το Λιμενικό ότι 20.000 άτομα θα ταξιδέψουν σήμερα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csq11wueftgh)

Με λεωφορεία αναχωρούν οι ετεροδημότες

Γεμάτα αναχωρούν και τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού, με την κίνηση να είναι αυξημένη ήδη από χτες, Πέμπτη.

«Η πληρότητα των λεωφορείων, σε πολλές περιπτώσεις, αγγίζει το 100% και οι εταιρίες έχουν βάλει και έκτακτα δρομολόγια προκειμένου να εξυπήρετήσουν τους επιβάτες», αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες είχαν προνοήσει και είχαν εκδώσει εισιτήρια, αν και υπάρχει διαθεσιμότητα καθώς συνεχώς προστίθενται νέα δρομολόγια για εξυπηρετήσουν το αυξημένο ενδιαφέρον.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csq13cypjct5)

«Άδειασαν» οι δρόμοι της Αθήνας

Εμφανέστατα πολύ λιγότερη είναι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας σήμερα.

Γύρω στις 10 το πρωί, καθυστερήσεις παρατηρούνται στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της Λένορμαν μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια, στην κάθοδο από το ύψος της Δυρραχίου μέχρι και την Πέτρου Ράλλη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csq16yfiuzrt)
Επίσης, καθυστερήσεις υπάρχουν στην έξοδο της Λεωφόρου Αθηνών από Δαφνί προς Διυλιστήρια και στη Σχιστού προς Σκαραμαγκά.

Δυσκολίες υπάρχουν στη Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Σχολής Ευελπίδων προς Κορωπί μέχρι και την είσοδο για το Κίτσι.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται ανά τμήματα και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας αλλά και της Παραλιακής. Τέλος, υπάρχουν αθυστέρησεις στην κάθοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου/Αρδηττού και στη Βασιλίσσης Σοφίας από τον Ευαγγελισμό προς το Σύνταγμα.
κινηση0938

Από τι ώρα ανοίγουν τα διόδια για δωρεάν διελεύσεις

Ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, όπως προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Γιώργου Καραγιάννη.

Η ελεύθερη διέλευση θα ξεκινήσει στις 00:00 του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023. Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, η είσπραξη διοδίων τελών ανεστάλη ήδη από τις 10 το πρωί της Πέμπτης και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. 

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους μετωπικούς και πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας:

  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,
  • Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,
  • Ιόνια οδός
  • Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια,
  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες – Κλειδί,
  • Εγνατία Οδός
  • Αττική Οδός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ