Ελλαδα

«Έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκα εκεί»: Η απολογία του 22χρονου με το δρεπάνι στη δίκη του Άλκη Καμπανού

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mural για τον Άλκη Καμπανό
© EUROKINISSI

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η απολογία του 22χρονου με το δρεπάνι και οι καταθέσεις των τριών τελευταίων κατηγορούμενων

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη. Ήδη, εννέα από τους 12 κατηγορούμενους έχουν ήδη απολογηθεί και τρεις ακόμη κατηγορούμενοι μένει να δώσουν εξηγήσεις.

Οι τρεις κατηγορούμενοι που αναμένεται να απολογηθούν είναι ο οδηγός του τρίτου οχήματος που συμμετείχε στην επίθεση και δύο επιβάτες του ίδιου αυτοκινήτου, ένας εκ των οποίων κατηγορείται ότι έφερε δρεπάνι και ο έτερος ένα μεγάλο ξύλο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την απολογία του ξεκίνησε ο 22χρονος που είχε παραδεχτεί ότι κρατούσε το δρεπάνι, με το οποίο, σύμφωνα με τις δικές του παραδοχές, είχε προκαλέσει τραύματα στον άλλο νεαρό, τον φίλο του Άλκη.

Όπως είπε στην απολογία του, ανέβηκε στα σκαλάκια, είδε ένα παιδί που πήγε να πηδήξει από το τοιχάκι, σήκωσε το δρεπάνι και το χτύπησε στον γλουτό. «Έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκα εκεί», είπε και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού, αν και όπως είπε, δεν είναι αρκετή για να τον φέρει πίσω Ο ίδιος περιέγραψε, επίσης, ότι βρέθηκε σχεδόν τυχαία εκεί, αν και είχε ακούσει νωρίτερα στον σύνδεσμο των οπαδών το σούσουρο για την οργάνωση της επίθεσης.

Την ίδια ώρα, την απολογία του ολοκλήρωσε και ο 10ος κατηγορούμενος, ο οποίος κρατούσε το δρεπάνι και σημείωσε τρεις ουσιώδεις αλλαγές στην απολογία του σε σχέση με την ανάκριση, παραδεχόμενος ότι «τα μπέρδεψα, δεν ήταν αλήθεια αυτό που είπα» σχετικά με τα εξής σημεία: το πρώτο είναι ότι υποστήριξε ότι πήρε το δρεπάνι από τον σύνδεσμο των οπαδών και όχι ότι το βρήκε στο αυτοκίνητο που επέβαινε. Το δεύτερο είναι ότι το νόημα να περιμένουν λίγο το έκανε ο συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, δηλαδή ο δεύτερος κατηγορούμενος που κατάφερε ένα από τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη και όχι ο οδηγός όπως είπε ότι είχε πει τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Ο εισαγγελέας παρατήρησε ότι ποτέ δεν είχε κάνει αναφορά σε αυτό και ότι πρώτη φορά κάνει αναφορά. Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι «μπέρδεψα όταν είπα ότι ο 9ος κατηγορούμενος χτύπησε με το μαχαίρι κάραμπιτ τον Άλκη, έκανα λάθος, κάπως τα μπέρδεψα». Αναφορικά με το τι έκανε είπε «ανέβηκα κάποια σκαλάκια, είδα ένα παιδί που πήγε να πηδήξει, σήκωσα το δρεπάνι και τον χτύπησα στο γλουτό» και αναφέρεται στο δεύτερο τραυματία που προσπάθησε να ξεφύγει».

Μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας θα καταθέσει στο δικαστήριο την πρότασή της. 

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη | 11/05/2023 | ΕΡΤ

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ