Ελλαδα

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους στην Άρτα

Έμεινε για περίπου 8 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πατουσάκια μωρού που είναι τυλιγμένα σε σεντόνι
(φωτογραφία αρχείου) © Pixabay / Pexels

Άρτα - Νεκρό 5,5 μηνών βρέφος: Η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου - Το μήνυμα του πατέρα

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του μόλις 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο ο ίδιος ο πατέρας του, το μεσημέρι της Τρίτης (9.5) στην Άρτα. Αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με δισταυρωμένες πληροφορίες, ως αιτία θανάτου αναφέρεται η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα. Το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση (ιδρώτας), συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής και εν τέλει υποξία. Προκλήθηκε πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία, και κυάνωση. Με απλά λόγια, είχε έναν ασφυκτικό θάνατο. Το μικρό κορίτσι, "ξέμεινε" από αέρα όπως χαρακτηριστικά διαπίστωσε ο ιατροδικαστής και για αρκετά δευτερόλεπτα πάλευε να ανασάνει. Λιποθύμησε και δευτερόλεπτα αργότερα, κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ATHENS VOICE, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, ενώ ο ιατροδικαστής, θεωρεί δεδομένο πως επιβαρυντικός παράγοντας για την ανήλικη ήταν η ζέστη να αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του οχήματος.  Την ίδια ώρα οι γονείς του μόλις 5,5 μηνών κοριτσιού εξακολουθούν να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Η πρωτοφανής υπόθεση για τα ελληνικά χρονικά, έχει συγκλονίσει την Άρτα, τόπο διαμονής των γονιών της μικρής αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως είχε αποκαλύψει από χθες το απόγευμα η athensvoice.gr συγγενείς της μητέρας του νεκρού κοριτσιού προσπάθησαν να «λιντσάρουν» τον 37χρονο πατέρα, όμως χάρη στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε. Οι δυο γονείς, εργάζονται στον ΔΕΔΔΗΕ και παντρεύτηκαν πρόσφατα.

Το χρονικό της τραγωδίας με το νεκρό βρέφος στην Άρτα

Ο 37χρονος Κ.Ζ. πήρε το παιδί από το σπίτι προκειμένου να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής όμως, ένας συνάδελφος του, τον κάλεσε και του είπε πως πρέπει να βρεθούν αμέσως για να ανταποκριθούν σε μια επείγουσα κλήση για βλάβη στη Λευκάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επικοινωνίας, το ραντεβού των δύο ανδρών δόθηκε στο χώρο στάθμευσης σούπερ-μάρκετ της Άρτας. Ο 37χρονος ξέχασε εντελώς πως στον χώρο των συνεπιβατών του οχήματος του, βρισκόταν στο παιδικό κάθισμα το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των αστυνομικών, πάρκαρε το όχημα, κλείδωσε και μπήκε στο αυτοκίνητο του συναδέλφου του και έφυγαν για τη δουλειά τους. Νωρίς το μεσημέρι, η σύζυγος του 37χρονου, πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί, πλην όμως της είπαν πως το παιδί δεν το έφερε κανείς. Αμέσως κάλεσε τον σύζυγο της έντρομη ο οποίος της αποκάλυψε τι συνέβη. Δυστυχώς, το μικρό κορίτσι, βρέθηκε εκεί που το είχε ξεχάσει ο πατέρας του. Στο παιδικό του κάθισμα του καινούριου οχήματος του 37χρονου, στη θέση των συνεπιβατών.
Ο 37χρονος, όπως προκύπτει, επειδή είχε αγοράσει πρόσφατα το αυτοκίνητο του, δεν το πάρκαρε στο γκαράζ της εταιρίας που εργαζόταν φοβούμενος μην το γρατζουνίσουν, αλλά στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ-μάρκετ, λίγο πιο μακριά.

Το 5,5 μηνών κοριτσάκι αν και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Άρτας, εκεί οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατο του. Πατέρας και μητέρα, υπέστησαν σοκ και μέχρι αργά χθες το βράδυ, δεν είχαν καμία επικοινωνία με το περιβάλλον, ενώ γιατροί παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας τους. Σε βάρος του πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ