Ελλαδα

Την Τετάρτη στο νεκροταφείο της Καλλιθέας η κηδεία του Λάζαρου Λασκαρίδη

Η επιθυμία της οικογένειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάζαρος Λασκαρίδης
© ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ EUROKINISSI

Λάζαρος Λασκαρίδης: Αύριο θα πουν συγγενείς και φίλοι το «τελευταίο αντίο» στον αντιδήμαρχο Καλλιθέας

Το μεσημέρι της Τετάρτης (10.05), στις 13:30, θα τελεστεί η κηδεία του αντιδημάρχου Καλλιθέας Λάζαρου Λασκαρίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ «παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να διατεθούν δωρεές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων (Εθνική Τράπεζα, IBAN GR0501104890000048920124137)».

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή εχθές, Δευτέρα (08.05). Ο Λάζαρος Λασκαρίδης νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. «Γεννηματάς». Πριν από μερικές ημέρες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Καλλιθέας και δημοσιογράφος στις 27 Απριλίου βρισκόταν σε μια εκδήλωση ανήμερα των γενεθλίων του, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Κάποια στιγμή βγήκε έξω σε ένα εσωτερικό μπαλκόνι του κτιρίου προκειμένου να καπνίσει. Στηρίχθηκε σε ένα κάγκελο το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων. Τραυματίστηκε στο κεφάλι και άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν καθώς το σημείο ήταν δύσβατο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο.

Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, δήλωσε συντετριμμένος για την απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη. «Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο. Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας. Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια».

Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν...

Posted by Dimitris Karnavos on Sunday, May 7, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ