- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπό κατάληψη η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ
Ζητούν επαναπρόσληψη των απολυθέντων και δωρεάν σίτιση χωρίς επίδειξη κάρτας
Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στη φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου - Ζητούν να μη γίνεται επίδειξη της κάρτας σίτισης και να επαναπροσληφθούν εργαζόμενοι
Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από αυτόνομα σχήματα που ζητούν να μην γίνεται κατά την είσοδο στη Λέσχη επίδειξη της κάρτας σίτισης και να υπάρξει άμεση επαναπρόσληψη εργαζομένων.
Με αφορμή την κατάληψη, το Δ.Σ. της Λέσχης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι έχει διακοπεί παντελώς η λειτουργία της και η δυνατότητα σίτισης των φοιτητών και φοιτητριών. Παράλληλα, σε απάντηση ανακριβών δηλώσεων και για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι εξάντλησε όλες τις δυνατότητες προς την ανάδοχο εταιρεία για την πρόσληψη όλων των εργολαβικών υπαλλήλων, η έκδοση και ο έλεγχος της κάρτας σίτισης είναι απαίτηση του νόμου και όχι επιλογή της διοίκησης και παρότι με την υπάρχουσα σύμβαση η Λέσχη έχει τη δυνατότητα να σιτίζει καθημερινά 7.250 άτομα στη Θεσσαλονίκη οι αιτήσεις για έκδοση κάρτας σίτισης ανέρχονται σε 4.200. Επιπλέον γνωστοποιεί ότι έχει δοθεί παράταση για την έκδοση καρτών σίτισης, δεν έχει υπάρξει καμία μείωση των μερίδων του φαγητού, όπως φημολογείται, αλλά μείωση ενδιαφέροντος των φοιτητών για έκδοση καρτών σίτισης ενώ η διαδικασία έκδοσης καρτών έχει απλοποιηθεί. Τέλος σημειώνει ότι τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν βανδαλισμοί και καταστροφές εξοπλισμού της Λέσχης και διακυβεύεται η ασφάλεια των προσώπων που παρευρίσκονται στις υπό κατάληψη εγκαταστάσεις της Λέσχης.
«Καλούμε εκ νέου τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση κάρτας σίτισης και τις ομάδες που εμποδίζουν την πρόσβαση των εργαζομένων στους χώρους της Λέσχης και τη σίτιση των φοιτητών και φοιτητριών να σεβαστούν τη δημόσια περιουσία και να αποχωρήσουν άμεσα, διότι με τις πράξεις τους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ενάντια στους φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα σίτισης» συμπληρώνει η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.