Ελλαδα

«Τρόπαιο» στα social media η ζακέτα του 16χρονου θύματος οπαδικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη

Ο ανήλικος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δράστες της οπαδικής επίθεσης άρπαξαν τη ζακέτα του θύματος την οποία ανήρτησαν στο διαδίκτυο
Οι δράστες της οπαδικής επίθεσης άρπαξαν τη ζακέτα του θύματος την οποία ανήρτησαν στο διαδίκτυο © ΕΡΤ

Θεσσαλονίκη: Οι δράστες της επίθεσης με οπαδικά κίνητρα ανήρτησαν τη φωτογραφία της ζακέτας του θύματος στο διαδίκτυο - Έφερε το έμβλημα της ομάδας

Ως «τρόπαιο» επιδεικνύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη ζακέτα που άρπαξαν με βία από 16χρονο οι δράστες της οπαδικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, άτομα που θεωρείται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση ανήρτησαν στο διαδίκτυο τη φωτογραφία της ζακέτας με τα διακριτικά του ΠΑΟΚ που φορούσε ο νεαρός. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο λογαριασμός όπου ανέβηκε το σχετικό υλικό δεν είναι προσωπικός.

Ο 16χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται με κατάγματα στο πρόσωπο και χτυπήματα στα κάτω άκρα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csdclpk9wef5)

Την Τετάρτη (03.05) η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα σε βάρος του νεαρού, ηλικίας 21 ετών, που συνελήφθη για το οπαδικό επεισόδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο συλληφθείς διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ληστεία (κακουργήματα), επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατοχή και χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες με αναφορά στον Αθλητικό Νόμο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).

Όλες οι παραπάνω πράξεις είναι κατά συναυτουργία, καθώς, εκτός από τον 21χρονο, στο επεισόδιο συμμετείχε συνεργός τον οποίο οι Αρχές αναζητούν.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση. Ενώπιον της εισαγγελέως φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του υποστηρίζοντας ότι προηγουμένως ο ανήλικος τον εξύβρισε.

Η επίθεση, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκδηλώθηκε την ώρα που ο παθών περπατούσε με την παρέα του στον δρόμο. Ο ένας από τους δράστες είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και έφερε πάνω του μικρό μεταλλικό αντικείμενο. Στη θέα του επεισοδίου ένας 20χρονος προσέτρεξε σε βοήθεια με αποτέλεσμα να δεχθεί κι αυτός επίθεση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ