Ελλαδα

Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας από τη Στάθα Καραϊβάζ μετά την προφυλάκιση των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Στα χέρια της οικογένειας η δικογραφία

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας από τη Στάθα Καραϊβάζ και τον Απόστολο Λύτρα

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων έφτασαν λίγο πριν τις 10.30 ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας με τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση υποστήριξης κατηγορίας.

Ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να λάβει σήμερα αντίγραφο της δικογραφίας, την οποία θα μελετήσει προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος των δύο προφυλακισμένων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Η σύζυγος του δημοσιογράφου, αναμένει να ενημερωθεί για το κατά πόσο τα στοιχεία είναι επαρκή, όπως έχουν δηλώσει αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Μέσα στην ημέρα αναμένεται η μεταγωγή των κατηγορουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου και τις φυλακές Ιωαννίνων

Σε δηλώσεις του ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «ήρθαμε να λάβουμε αντίγραφο από την ογκωδέστατη, ομολογουμένως, δικογραφία. Μάλιστα ο κ. Ανακριτής ζήτησε από τη Στάθα Καραιβάζ να καταθέσει, κάτι που η ίδια αποδέχθηκε και τώρα, βρίσκεται στο γραφείο του 30ου τακτικού ανακριτή». Η σύζυγος του Γιώργου Καραιβάζ θα κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα του ανακριτή. 

Η Στάθα Καραιβάζ είναι η πρώτη μάρτυρας που καλείται από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες

Δεν έπεισαν με τις εξηγήσεις τους ανακριτή και εισαγγελέα τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της Τετάρτης (3.5), αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Ο 40χρονος και ο 48χρονος παρέμειναν στα δικαστήρια σχεδόν 11 ώρες, αφού μετήχθησαν στις δέκα και μισή το πρωί. Αρχικά, απολογήθηκε ο 48χρονος που παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή περίπου τρεις ώρες. Εν συνεχεία, τις εξηγήσεις του έδωσε ο 40χρονος, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε με ένα 9άρι πιστόλι τον γνωστό δημοσιογράφο, έξω από το σπίτι του το καλοκαίρι του 2021. 

Και οι δυο τους, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δήλωσαν αθώοι, πως δεν έχουν καμία εμπλοκή στη δολοφονία Καραϊβάζ, Μάλιστα, ο 40χρονος δήλωσε αθώος και για τη δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι λίγους μήνες αργότερα, υπόθεση για την οποία κατηγορείται με ξεχωριστή δικογραφία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν την δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα -φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και «πακιστανικά τηλέφωνα» δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Παράλληλα φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που "γαζώθηκε" ο δημοσιογράφος αλλά και να είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.