Ελλαδα

«Συγγνώμη» από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού ζήτησε ο 3ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου

«Είπαμε να πάμε μία βόλτα, να μαλώσουμε με οπαδούς του Άρη», κατέθεσε ο 22χρονος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η κατάθεση του 3ου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 19χρονου - Η «συγγνώμη» στους γονείς του θύματος

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Ο 3ος κατηγορούμενος αναμένεται να καταθέσει στον απόηχο της ομολογίας του δεύτερου εκ των 12 κατηγορουμένων ότι μαχαίρωσε τον Άλκη στο πόδι με αποτέλεσμα να «βρει» τη μηριαία αρτηρία, παραδοχή που, όμως, αμφισβητήθηκε ευθέως τόσο από την εισαγγελέα της έδρας, όσο και από την πολιτική αγωγή. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία επαναλαμβάνεται ύστερα από διακοπή μίας εβδομάδας και τη «σκυτάλη» στις απολογίες πήρε ο τρίτος κατηγορούμενος. Ανεβαίνοντας στο βήμα του δικαστηρίου ο 22χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη που βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απόφαση να εκδηλωθεί η επίθεση στη Χαριλάου, επιβεβαιώνοντας ότι αφορμή στάθηκε περιστατικό που προηγήθηκε στο Ωραιόκαστρο, όπου «κάποιοι του Άρη κυνήγησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ». «Είπαμε να πάμε μία βόλτα, να πάμε να μαλώσουμε με οπαδούς του Άρη» ανέφερε, τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε από όλους, «ο καθένας με τη δική του συναίνεση».

Σε ό,τι αφορά τη δική του συμμετοχή στο φονικό επεισόδιο, ο 22χρονος αρνήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με τον Άλκη και ότι ο ίδιος κυνήγησε έναν φίλο του 19χρονου.

Η απολογία του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού