Ελλαδα

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Μετά από μαραθώνια απολογία

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Καραϊβάζ: Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Γιώργος Καραϊβάζ: Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Δεν έπεισαν με τις εξηγήσεις τους ανακριτή και εισαγγελέα τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Ο 40χρονος και ο 48χρονος παρέμειναν στα δικαστήρια σχεδόν 11 ώρες, αφού μετήχθησαν στις δέκα και μισή το πρωί. Αρχικά, απολογήθηκε ο 48χρονος που παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή περίπου τρεις ώρες. Εν συνεχεία, τις εξηγήσεις του έδωσε ο 40χρονος, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που τράβηξε την σκανδάλη και σκότωσε με ένα 9άρι πιστόλι τον γνωστό δημοσιογράφο, έξω από το σπίτι του το καλοκαίρι του 2021.

Πιθανότατα αύριο, Πέμπτη, να γίνει η μεταγωγή τους στις φυλακές.

Και οι δυο τους, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δήλωσαν αθώοι, πως δεν έχουν καμία εμπλοκή στην δολοφονία Καραϊβάζ, Μάλιστα, ο 40χρονος δήλωσε αθώος και για την δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι λίγους μήνες αργότερα, υπόθεση για την οποία κατηγορείται με ξεχωριστή δικογραφία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν την δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα -φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και «πακιστανικά τηλέφωνα» δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Παράλληλα φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που "γαζώθηκε" ο δημοσιογράφος αλλά και να είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ