Ελλαδα

«Αστυνομική αυθαιρεσία και ρατσιστικό κίνητρο»: Εκδήλωση από τον Συνήγορο του Πολίτη

Εντάσσεται στο πλαίσιο «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Πραγματοποιεί εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Αστυνομική αυθαιρεσία και ρατσιστικό κίνητρο».

Εκδήλωση με θέμα «Αστυνομική αυθαιρεσία και ρατσιστικό κίνητρο», πραγματοποιεί ο Συνήγορος του Πολίτη σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου (17:00-20:00), στο Αμφιθέατρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Θα μιλήσουν οι: Χρήστος Βρίκος, Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ο Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη. 

Στο Στρογγυλό τραπέζι της εκδήλωσης, που θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Πεκλάρης, θα συμμετέχουν οι: Βίκυ Βασιλαντωνοπούλου & Άννα Λύτρα | Ειδικές επιστήμονες στο Συνήγορο του Πολίτη, Elise Lassus Ι Υπεύθυνη προγράμματος, Μονάδα Δικαιοσύνης, Ψηφιακής και Μετανάστευσης, του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης FRA (online), Σταύρος Κεσελίδης, Βοηθός Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου | Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Κώστας Τσιτσελίκης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση. 

Η εκδήλωση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς. 

«Αστυνομική αυθαιρεσία και ρατσιστικό κίνητρο» 
Τρίτη 2 Μαΐου (17:00-20:00)
Αμφιθέατρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 103 – Βύρωνος, Διαγώνιος