Ελλαδα

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς - Αυξημένη η κίνηση σε ΚΤΕΛ και Πειραιά

Καθυστερήσεις στους οδικούς άξονες όσο «αδειάζει» η Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκδρομείς στο λιμάνι του Πειραιά
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Πρωτομαγιά: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων - Αυξημένη η κίνηση σε ΚΤΕΛ και Πειραιά - Καθυστερήσεις στους οδικούς άξονες όσο «αδειάζει» η Αθήνα

Η έξοδος της Πρωτομαγιάς ξεκίνησε με τους ταξιδιώτες να εξέρχονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (28/4), ενώ η κίνηση εντείνεται καθώς πλησιάζουμε στο απόγευμα. Ειδικότερα, στο λιμάνι του Πειραιά παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση, καθώς οι εκδρομείς αναχωρούν μαζικά. Σήμερα, πραγματοποιούνται 46 δρομολόγια για όλους τους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Αργοσαρωνικού, ενώ συνολικά έχουν προγραμματιστεί 130 δρομολόγια για το τριήμερο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η κίνηση είναι αυξημένη και στα ΚΤΕΛ Κηφισού, όπου έχουν προστεθεί 15 επιπλέον δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, με την πλειοψηφία τους να έχει ήδη εξαντληθεί, και 28 λεωφορεία για Κόρινθο, καθώς και 35-40 για Αχαΐα. Επιπλέον, οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στην άνοδο του Κηφισού από το ύψος των ΚΤΕΛ μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω της αυξημένης κίνησης.

Καλός ο καιρός στην έξοδο των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς - Με άστατο η επιστροφή

Καλός θα είναι ο καιρός το προσεχές Σαββατοκύριακο αλλά άστατος την Πρωτομαγιά σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ειδικότερα, όπως προβλέπουν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες, ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση από σήμερα, ενώ το τριήμερο θα ξεκινήσει με ιδανικές συνθήκες αλλά από το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσει να χειροτερεύει.

Συνοπτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το Σάββατο αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά, στα κεντρικά και βόρεια, Ακολούθως, την Κυριακή αναμένονται από το απόγευμα τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Τώρα ως προς την Πρωτομαγιά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Με τι καιρό θα κάνουμε τριήμερο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-04-2023

Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-04-2023

Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στο νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ) 01-05-2023

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικούς όμβρους αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο

Ενόψει της αυξημένης κίνησης στους δρόμους λόγω του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, η ΕΛΑΣ προχωρά κατά το διάστημα από 28 Απριλίου έως 1 Μαΐου, στην εφαρμογή αυξημένων μέτρων Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κλπ).
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων κατά την εορτή της Πρωτομαγιάς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Επιπρόσθετα εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την εορτή της Πρωτομαγιάς, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή (28/4) από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο (29/4) από τις 08:00 έως τις 13:00.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (1/5) από τις 16:00 έως τις 23:00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ