Ελλαδα

Πάσχα: Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων - Πού καταγράφεται μποτιλιάρισμα

Αυξημένη η κίνηση των οχημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Πάσχα 2023: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων - Μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις στους δρόμους της Αθήνας

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πολύ αυξημένη κίνηση στα λιμάνια καθώς και στις εξόδους των εθνικών οδών, αλλά και στα ΚΤΕΛ.

Η Τροχαία εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, έχει θέσει σε ισχύ την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (13.04), από τις 15:00 έως τις 22:00, και αύριο Μεγάλη Παρασκευή (14.04), από ώρα 06:00 έως 16:00, για το ρεύμα εξόδου:

  • Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.
  • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 11+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.
  • Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας - Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.
  • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.

Την ίδια ώρα μποτιλιάρισμα καταγράφεται στην έξοδο της Λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της Πειραιώς μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μικρά προβλήματα στην κάθοδο στο ύψος του Περιστερίου.

Μποτιλιάρισμα στην έξοδο της Λεωφόρου Αθηνών από Παλατάκι μέχρι την Λίμνη Κουμουνδούρου και στη Λεωφόρο Σχιστού προς τον Σκαραμαγκά.

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην Αττική οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα από το ύψος της Περιφερειακής Υμηττού και της Παλλήνης μέχρι και τη Μεταμόρφωση.

Χάρτης με την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (13.04) © Google Maps
Χάρτης με την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (13.04) © Google Maps

Πολύ αυξημένη κίνηση στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Φάρου Ψυχικού και στην κάθοδο στο ύψος του Κολλεγίου Αθηνών.

Δύσκολη η κάθοδος της Βασιλέως Κωνσταντίνου αλλά και η Σταδίου και η Πανεπιστημίου.

Πολύ αυξημένη κίνηση στην άνοδο της Λιοσίων και της Αχαρνών.

Μποτιλιάρισμα στην Παραλιακή στο ύψος του παλαιού Αεροδρομίου στο ρεύμα προς Πειραιά. Μποτιλιάρισμα στην Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα και στα δύο ρεύματα, μεταξύ της Λεωφόρου Κύπρου και της Ανδρέα Παπανδρέου.

Καθυστερήσεις στην Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος της Δάφνης και στους δρόμους γύρω και προς το λιμάνι του Πειραιά.

Χαμηλές ταχύτητες στην έξοδο της Λεωφόρου Αθηνών από τα διόδια της Ελευσίνας έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στα διόδια Αφιδνών.

Τέλος, αυξημένη είναι η κίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος από Πικέρμι προς Ραφήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ