Ελλαδα

Φάρμακα: Ελλείψεις σε τουλάχιστον 100 σκευάσματα σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

«Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες»

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φάρμακα
Φωτογραφία αρχείου © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ελλείψεις φαρμάκων: Οι προβληματισμοί και τα αιτήματα των φαρμακοποιών - Τι είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Διευκρινίσεις για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων έδωσε σήμερα, Τετάρτη (26/4), ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολος Βαλτάς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησε το προεδρείο του ΠΦΣ, ο Απόστολος Βαλτάς έθεσε τέρμα στην επικίνδυνη φημολογία που θέλει τα ελλειπτικά φάρμακα να ξεπερνούν ακόμη και τα 1.300.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ξεκαθάρισε ότι τα φάρμακα τα οποία λείπουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από τα ράφια των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας μας είναι «περισσότερα από 100». Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε σχετικά ότι «πρέπει να απαγορευτεί επ’ αόριστον η εξαγωγή φαρμάκων και να υπάρχουν ποινικές ευθύνες».

«Ο κόσμος ταλαιπωρείται και οι φαρμακοποιοί σκέφτονται πώς θα καλύψουν τις ανάγκες. Προβληματίζομαι όταν έρθει μία μάνα στον πάγκο του φαρμακείου μου και θέλει να κάνει θεραπεία με νεφελοποιητή και εγώ να μην μπορώ να βρω τα φάρμακα για να κάνει τη νεφελοποίηση το παιδί. Εκεί υπάρχουν πλέον ευθύνες και επιτέλους αυτές οι ευθύνες είναι και ποινικές. Δεν μπορεί κάποιοι να εξάγουν τα φάρμακα για το κέρδος και να μην μπορούν να κάνουν τη θεραπεία στα παιδιά τους οι γονείς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Βαλτάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ