Ελλαδα

Την ενοχή του ποδοσφαιριστή που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο ζητά ο εισαγγελέας

Ο 28χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αγρίνιο - εισαγγελέας Ιωαννίνων: Προτείνει την ενοχή του 28χρονου ποδοσφαιριστή που κατηγορείται πως ασελγούσε σε βάρος 4χρονου παιδιού το 2021

Την ενοχή του 28χρονου ποδοσφαιριστή από το Αγρίνιο που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, κατά τη διάρκεια της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων.

Ο 28χρονος, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες, είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της κατ' εξακολούθηση διενέργειας γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε νωρίτερα στο Στρατοδικείο σε κλίμα έντασης, καθώς συγγενείς του ανήλικου επιχείρησαν να τον προπηλακίσουν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 28χρονος Αγρινιώτης κατηγορείται πως ασελγούσε σε βάρος του παιδιού το διάστημα από 1η Μαρτίου 2021 έως τέλη Μαΐου του ιδίου έτους. Τη φύλαξη του παιδιού είχε η μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μέσα από τις ζωγραφιές του 4χρονου. Στις 23 Ιουλίου 2021 οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία σε βάρος του 28χρονου. Η καταγγελία έγινε στην Εισαγγελία Αγρινίου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Ιωαννίνων, λόγω του ότι ο κατηγορούμενος υπηρετούσε τότε τη στρατιωτική του θητεία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την περίοδο που ήταν φαντάρος, το καλοκαίρι του 2021, ο κατηγορούμενος πήγαινε στο σπίτι του αγοριού και με την ανοχή της μητέρας του ασελγούσε πάνω του. 

Η μητέρα του κατηγορουμένου αναμένεται να δικαστεί τους επόμενους μήνες με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.