Ελλαδα

Πάσχα: Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων - Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνηση στα διόδια
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Έξοδος του Πάσχα: Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία και στην Αθηνών-Κορίνθου - Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα στην κίνηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική, με την κίνηση να είναι αυξημένη στην Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα, αλλά ακόμα υπάρχουν καθυστερήσεις στο ύψος της Νέας Περάμου, της Κινέτας και των Μεγάρων.

Παράλληλα, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 50 μέτρων στα διόδια Ελευσίνας.

Αντιθέτως, ομαλά διεξάγεται η κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας, όπως και στην Αττική Οδό, στο κομμάτι από τον κόμβο του Ασπροπύργου έως την έξοδο της Ελευσίνας, όπου υπήρχαν καθυστερήσεις.

Τέλος, από τις 16:00 το απόγευμα αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crwgz3jb587l)

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία

Επί ποδός είναι από νωρίς το πρωί όλη η δύναμη της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας και για την εφαρμογή των αυξημένων μέτρων, που είναι σε ισχύ με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας παρατηρείται αύξηση των οχημάτων που έφυγαν από το λεκανοπέδιο φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022, που ήταν και η πρώτη χρονιά που γιορτάστηκε το Πάσχα χωρίς περιορισμούς μετά την πανδημία.

Ειδικότερα, φέτος από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι και σήμερα στις 6 το πρωί 311.220 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια προς Κόρινθο και προς Λαμία, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι είχαν διέλθει 291.141 οχήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crwexsm61p3d)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ