Ελλαδα

Επτά συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο

Τι εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές κατά τους ελέγχους

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη δημοσιότητα εικόνα από το σημείο που εκτελούνταν οι παράνομες εργασίες στη Μύκονο
Στη δημοσιότητα εικόνα από το σημείο που εκτελούνταν οι παράνομες εργασίες στη Μύκονο © Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Μύκονος: Στα χέρια των Αρχών επτά άτομα για πολεοδομικές παραβάσεις - Οι καταγγελίες και οι αυτοψίες

Χειροπέδες σε επτά άτομα πέρασαν οι αστυνομικοί για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο. Πρόκειται για επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου.

Είχαν προηγηθεί ωστόσο έλεγχοι σε περιοχή εργασιών στο νησί της Μυκόνου, κατόπιν εγγράφου που απέστειλε το Σώμα Επιθεωρητών Δόμησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς την αρμόδια εισαγγελία. Στη συνέχεια αυτή εξέδωσε εντολή προς την ΥΔΟΜ Σύρου για τη διενέργεια των ελέγχων, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε η ανέγερση νέων κτισμάτων στον χώρο, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «από τις 3/4 έως τις 6/4 και από τις 10 /4 έως και σήμερα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από μικτά κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Οικονομικής Αστυνομίας σε όλη τη Μύκονο. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 αυτοψίες που προέκυψαν μέσα από καταγγελίες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου από μεικτό κλιμάκιο του υπουργείου Ενέργειας στη θέση «Ψαρού» στη Μύκονο διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  1. Κατασκευή σε εξέλιξη νέου διωρόφου κτιρίου εντός της ζώνης προστασίας (σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, τμήματα του οποίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και της ζώνης παραλίας, χωρίς οικοδομική άδεια. Το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην με Α/Α 10366407 Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
  2. Ισόγειο κτίριο με χρήση WC εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, του οποίου το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
  3. Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Αποπερατωμένο
  4. Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας.
  5. Τοποθέτηση δύο CONTΑINER εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού
  6. Τοποθέτηση τριών δεξαμενών ύψους 2,2 μ., εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού

Οκτώ ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε εκ νέου αυτοψία παρουσία της Εισαγγελέως Σύρου στην παραπάνω περιοχή, όπου διαπιστώθηκε να γίνονται εργασίες χωρίς άδεια και κινήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου.

Συνελήφθησαν 5 άτομα που εκτελούσαν εργασίες. Επίσης, συνελήφθησαν 2 υπεύθυνοι της επιχείρησης. Πραγματοποιήθηκε άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία ενώ κατασχέθηκαν τα υλικά και τα μηχανήματα που εντοπίστηκαν στις παράνομες εργασίες, ενώ διατάχθηκε και η άμεση διακοπή της εκτέλεσης των έργων.

Εικόνες από το σημείο που εκτελούνταν οι παράνομες οικοδομικές εργασίες

Επτά συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο
Επτά συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο
Επτά συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο
Επτά συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο
Επτά συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.