Ελλαδα

Η Ελλάδα συμφώνησε με το Ισραήλ: Παίρνει τους πυραύλους SPIKE

Η ανακοίνωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εξοπλιστικά: Υπογραφή συμφωνιών με το Ισραήλ για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού

Τη Μεγάλη Δευτέρα η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επνδύσεων ανακοίνωσε ότι «ολοκληρώθηκε σήμερα η υπογραφή των διακρατικών συμφωνιών με το κράτος του Ισραήλ».

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΔΑΕΕ «την 10η Απριλίου ολοκληρώθηκε η υπογραφή των διακρατικών συμφωνιών με το κράτος του Ισραήλ και οι εν λόγω συμφωνίες αφορούν»:

  • Προμήθεια αντιαρματικού (Α-Τ) Πυραυλικού Συστήματος Πολλαπλών Ρόλων Μεγάλου Βεληνεκούς SPIKE NMT για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς,
  • Προμήθεια Πυραυλικών Συστημάτων NLOS SPIKE για τα Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) "ΑΗ-64Α» του Στρατού Ξηράς,
  • Προμήθεια Συστημάτων Διεύθυνσης Βολής - Κατευθυνομένων /Βλημάτων (ΣΔΒ-Κ/Β) για τον εξοπλισμό των κανονιοφόρων (Κ/Φ) τύπου ΜΑΧΗΤΗΣ και Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) Μk-V του Πολεμικού Ναυτικού και σε
  • Περιορισμένη αναβάθμιση 19 επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64Α.

Τα Spike είναι από τα πλέον ικανά στην κατηγορία τους συστήματα που μπορούν να βληθούν κατά αρμάτων ή άλλων επίγειων και θαλάσσιων στόχων, από την ξηρά ή από ελικόπτερο, την ημέρα ή τη νύχτα. Έχουν εμβέλεια που ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα και πλήττουν στόχους χωρίς να έχει ο χειριστής οπτική επαφή. Είναι δε μια αποτελεσματική ασπίδα για την άμυνα και των νησιών του Αιγαίου.