Ελλαδα

Κρίσιμη μάχη για γατάκι στη Θεσσαλονίκη που δέχθηκε κλωτσιά

Έμεινε τυφλό μετά το χτύπημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοποιημένο γατάκι στη Θεσσαλονίκη
© thesstoday.gr

Θεσσαλονίκη: Γατάκι σε κρίσιμη κατάσταση μετά από κλωτσιά - Οι έρευνες για τον δράστη και τα χτυπήματα

Άγνωστο παραμένει το πρόσωπο που κλώτσησε στο κεφάλι νεαρό γατάκι το πρωί της Τρίτης (4.4) στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Το αδέσποτο ζώο εντοπίστηκε αιμόφυρτο στο πάρκινγκ της στάσης Φιλίππου στους Αμπελόκηπους από περαστικό, ο οποίος το μετέφερε στον κτηνίατρο και ενημέρωσε τη φιλοζωική.

Το γατάκι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς όπως διαπίστωσε κτηνίατρος, από την κλωτσιά που δέχθηκε, ο ουρανίσκος του έχει ανοίξει στη μέση, ενώ έχει οίδημα στο κεφάλι.  Σύμφωνα με την Κλεοπάτρα Καραφώτη, από τη φιλοζωική του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η οποία μίλησε στο thesstoday.gr, o γιατρός που το εξέτασε εκτιμά ότι το ζώο δέχθηκε κλωτσιά από την κάτω πλευρά του κεφαλιού του. «Ο γιατρός είπε ότι είναι σίγουρα κλωτσιά. Το σαγόνι του κάτω είναι κομμένο. Μου έδειξε σε βίντεο την εξέταση που έκανε στο γατάκι. Ο ουρανίσκος του έχει ανοίξει στη μέση. Είναι κλωτσιά από κάτω προς τα πάνω γι’ αυτό άνοιξαν όλα στη μέση. Έχει οίδημα στο κεφάλι. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα υποχωρήσει για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να χειρουργηθεί. Όσο έχει οίδημα στο κεφάλι δε μπορεί να γίνει χειρουργείο. Του χορηγείται ορός». 

Το γατάκι νοσηλεύεται σε κλινική στη Σταυρούπολη και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή. Η κ. Καραφώτη σημειώνει ότι έχει μείνει τυφλό, ενώ δε μπορεί να διαπιστωθεί ακόμη αν έχει υποστεί κάποια βλάβη στον εγκέφαλο από το σφοδρό χτύπημα. «Το πιο πιθανό είναι ότι θα ζήσει αλλά μετά χρειάζεται μεγάλο χειρουργείο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθούν τα μάτια του. Θα μείνει τυφλό. Τώρα μπορεί να σηκωθεί και να βαδίσει».

Κακοποιημένο γατάκι στη Θεσσαλονίκη
© thesstoday.gr

Από έρευνες που έγιναν στα παρακείμενα καταστήματα δεν εντοπίστηκε υλικό που να δείχνει τις κινήσεις του δράστη. Κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε αιμόφυρτο το γατάκι υπάρχουν σχολικές μονάδες, από όπου περνάνε καθημερινά μαθητές. Από την πρώτη στιγμή έχουν ενημερωθεί οι αρχές.  «Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Όταν προβλέπεται φυλακή και πρόστιμο, να εφαρμόζεται ακριβώς. Οι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα είναι άρρωστοι. Βρίσκουν ευχαρίστηση στη βία και στον πόνο και αυτό λέει πολλά. Όταν έρχεται ένα ζώο να δώσει αγάπη σε κάποιον κι αυτός θέλει να το σκοτώσει, σκεφτείτε πόσο άρρωστος πρέπει να είναι αυτός ο άνθρωπος», σημειώνει η εκπρόσωπος της φιλοζωικής. 

Χρήστες των social media έχουν εκφράσει την επιθυμία να υιοθετήσουν το κακοποιημένο γατάκι. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ