Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένου ζευγαριού από τον γιο τους στην Πεντέλη

Μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο σε τηλεοπτική εκπομπή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρι ηλικιωμένου σε κλινοσκεπάσματα
© Unsplash /Amisha Nakhwa

Πεντέλη: Ξυλοδαρμός ηλικιωμένου ζευγαριού από τον γιο τους - Εισαγγελική παρέμβαση και έρευνα για ενδοοικογενειακή βία

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας με στόχο να αποδοθούν ποινικές ευθύνες διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντ. Ελευθεριάνος, μετά τη δημοσιοποίηση από τηλεοπτική εκπομπή βίντεο που αποτυπώνει την κακοποίηση δυο ηλικιωμένων στην Πεντέλη από τον γιο τους.

Στο βίντεο φαίνεται οι δυο 80χρονοι γονείς να κακοποιούνται από τον 50χρονο γιο τους, προκειμένου να του δώσουν χρήματα. Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ο κ. Ελευθεριάνος παρενέβη αυτεπάγγελτα και έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία και ανέλαβε η εισαγγελέας Μαρία Καραμανώλη. Η εισαγγελέας θα ερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα παράβασης διατάξεων του νόμου περί ενδοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον εισαγγελέα επισκέφτηκαν πρόσωπα από το περιβάλλον των δυο ηλικιωμένων, οι οποίοι και τον βεβαιώσαν πως τα όσα δείχνει το βίντεο είναι αληθή. Οι συγγενείς του ηλικιωμένου ζευγαριού ενημέρωσαν τον εισαγγελικό λειτουργό πως το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2022 και πως έχουν υπάρξει και άλλα, για τα οποία είναι ενήμερο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν οι δυο ηλικιωμένοι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crpptburx6b5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ