Ελλαδα

«Μύριζε αλκοόλ η ανάσα του»: Μαθητές για τον οδηγό σχολικού που τους μετέφερε χωρίς δίπλωμα

Τι καταγγέλλουν γονείς και μαθητές

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καλύβια: Μαθητές και γονείς για τον 66χρονο οδηγό σχολικού λεωφορείου - Το ιστορικό συλλήψεων και οι κατηγορίες

«Πλούσιο ιστορικό» φαίνεται ότι είχε ο 66χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου που συνελήφθη την Τετάρτη έξω από σχολείο στα Καλύβια. Ο 66χρονος οδηγούσε το όχημα επί 6 μήνες ενώ του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης, ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν γνωστός στις αρχές για παλαιότερα περιστατικά κατά τα οποία είχε κατηγορηθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, επικίνδυνη οδήγηση, επίθεση σε αστυνομικούς, εξύβριση, και απείθια.

Η Τροχαία ερευνά το πώς ο 66χρονος ιδιοκτήτης λεωφορείου του ΚΤΕΛ κατάφερε να βρεθεί στο τιμόνι του σχολικού παρά το γεγονός ότι του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης ήδη από τον Οκτώβριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η Περιφέρεια, όσο και το ΚΤΕΛ που είναι υπεύθυνοι για τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων φέρεται να γνώριζαν ότι είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης από τον 66χρονο, ωστόσο, δεν υπήρξε κάποιος έλεγχος. 

Τι υποστηρίζουν μαθητές για τη συμπεριφορά του 66χρονου οδηγού

Την ίδια ώρα, μαθητές του σχολικού συγκροτήματος στα Καλύβια, οι οποίοι επέβαιναν στο σχολικό, υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά του ήταν άσχημη. «Μύριζε αλκοόλ η ανάσα του και μας μιλούσε άσχημα». Οι γονείς ενός παιδιού προχώρησαν σε καταγγελία στις αρχές και το μεσημέρι της Τρίτης οι αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν τον 66χρονο μέσα στο σχολικό.

«Το σχολείο κάθε χρονιά τέτοια εποχή μαζεύει τις αιτήσεις από τους μαθητές, που θα χρησιμοποιήσουν την επόμενη χρονιά τα λεωφορεία. Πρέπει να μισθωθούν για την επόμενη χρονιά τα ανάλογα λεωφορεία. Εμείς σαν σχολείο έχουμε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο μοιραζόμαστε με το όμορο λύκειο και τα υπόλοιπα είναι ιδιωτικά. Το παιδί μου δεν παίρνει σχολικό. Ενημερωθήκαμε ότι ο κύριος δεν έχει δίπλωμα», ανέφερε στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στα Καλύβια και πρόσθεσε: «Όλοι οι γονείς είμαστε στο πόδι, γιατί το συγκεκριμένο δρομολόγιο μεταφέρει από 40 έως 60 παιδιά. Είναι τραγικό. Πρέπει να φοβόμαστε αν θα γυρίσουν τα παιδιά μας σώα στο σπίτι».

Πώς έγινε η σύλληψη του οδηγού που μετέφερε μαθητές χωρίς δίπλωμα στα Καλύβια

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι ο 66χρονος οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής για οδήγηση χωρίς δίπλωμα σχολικού λεωφορείου.

Πιο συγκεκριμένα, «ο οδηγός εντοπίστηκε έξω από σχολικό συγκρότημα στα Καλύβια, να οδηγεί λεωφορείο ιδιοκτησίας του, έχοντας ως επιβάτες περίπου 40 μαθητές.

»Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 66χρονος οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, έπειτα από παράβαση που του είχε βεβαιωθεί και είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Στη συνέχεια, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, οι μαθητές αποβιβάστηκαν και το δρομολόγιο επιστροφής τους πραγματοποιήθηκε από έτερα λεωφορεία. Ο 66χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».