Ελλαδα

Με βροχές η Μ. Εβδομάδα - Η πρώτη πρόβλεψη Αρναούτογλου για τον καιρό του Πάσχα

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό από την Κυριακή των Βαΐων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με ομπρέλα περνούν διάβαση στο κέντρο της Θεσσαλονικης
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα - Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου για βροχές - Τα πρώτα στοιχεία

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την πρώτη πρόβλεψη του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Από την Κυριακή των Βαΐων (9.4) αναμένεται να ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να βρέχει σχεδόν σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, θερμοκρασιακά, όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα «ο καιρός θα μαλακώσει, ωστόσο τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως θα παραμείνει η αστάθεια».

«Οι ψυχρότερες σχετικά αέριες μάζες θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Προς το Πάσχα θα μαλακώσει ο καιρός, αλλά δεν φαίνεται η αστάθεια να εξασθενεί. Δηλαδή, δεν αποκλείεται να έχουμε αρκετά άστατο καιρό με πιο μαλακό καιρό, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κατά τη διάρκεια της Κυριακής του Πάσχα», είπε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ.

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Πέμπτη (6.4) 

Σε ότι αφορά την Πέμπτη 6/4, ο καιρός θα επιδεινωθεί από τα δυτικά με βροχές και χιόνια σε πολλές ορεινές περιοχές. Σε δυτική και βόρεια Θεσσαλία, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία θα υπάρχουν βροχές και χιόνια πάνω από τα 500 μέτρα. Μάλιστα, στη δυτική Μακεδονία ενδέχεται οι κάτοικοι αρκετών πόλεων της περιοχής να δουν ακόμη και 5 με 10 εκατοστά φρέσκου χιονιού.

Στην Αττική ο καιρός θα έχει εναλλαγές, με ηλιοφάνεια, σύννεφα, αλλά και διάσπαρτες μπόρες μέχρι και το απόγευμα. Στα βόρεια θα είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν τα φαινόμενα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ