Ελλαδα

Ειδικά σκυλιά στις έρευνες για τον 34χρονο που σκότωσε τη μητέρα του στη Θεσσαλονίκη

Φόβοι ότι έδωσε τέλος στη ζωή του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το αυτοκίνητο όπου βρέθηκε δολοφονημένη η 50χρονη γυναίκα στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης
© grtimes.gr

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Έρευνες για τον 34χρονο δράστη - Ειδικά σκυλιά στην αναζήτηση - Τα βίντεο με τις κινήσεις πριν και μετά το έγκλημα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου που φέρεται να δολοφόνησε την 71χρονη μητέρα του μέσα σε αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή της Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη. Οι αρχές αναζητούν τον νεαρό με τη συνδρομή εκπαιδευμένων σκυλιών, καθώς εκφράζονται οι φόβοι ότι έχει δώσει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι άνδρες της αστυνομίας, αφού αρχικά πήγαν τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του γιου του θύματος, στη συνέχεια έλεγξαν το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 71χρονη γυναίκα στη θέση του συνοδηγού μέσα σε λευκό αυτοκίνητο. Οι κινήσεις του 34χρονου έχουν καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας της γειτονιάς του.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρας, περίπου στις 21:00 το βράδυ, έχει καταγραφεί να κατεβαίνει τη Ρήγα Φεραίου, να στρίβει στην Αθανασίου Διάκου, όπου ήταν το σπίτι του, να σταματά και να χαιρετά ψύχραιμα μία γειτόνισσα. Είχε μάλιστα τα χέρια στις τσέπες και φορούσε μία κουκούλα. Περπάτησε στη συνέχεια προς το σπίτι του. Μισή ώρα αργότερα καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, έξω από το κουρείο της γειτονιάς, ιδιαίτερα νευρικός και πήγαινε πάνω κάτω. Αυτή είναι και η τελευταία φορά που εθεάθη. 

Από την ιατροδικαστική έρευνα προκύπτει ότι η δολοφονία έγινε μεταξύ 21:00 με 23:00 το βράδυ. Η τελευταία φορά που το άσπρο αυτοκίνητο, όπου εντοπίστηκε νεκρή η μητέρα, εμφανίζεται σε κάμερες της γειτονιάς είναι στις 18:30 το απόγευμα. Εκτιμήσεις των αρχών αναφέρουν ότι ο 34χρονος έκανε το έγκλημα και περπάτησε μέχρι το σημείο όπου βρίσκεται το σπίτι του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crpc7dk828r5)

Τι έγραψε ο 34χρονος στο σημείωμα - ομολογία της δολοφονίας της μητέρας του στη Θεσσαλονίκη


Ο δράστης φέρεται να ομολογεί την πράξη του σε σημείωμα που άφησε στο σπίτι όπου διέμενε. Σε αυτό ζητούσε συγγνώμη για τη δολοφονία της μητέρας του και εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να σκοτώσει την 71χρονη μέσα στο αυτοκίνητο στο πίσω μέρος του κτιρίου της Διεύθυνσης Γεωργίας. Η 71χρονη βρέθηκε νεκρή από υπάλληλο της Διεύθυνσης Γεωργίας, ο οποίος ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ.

Στο σπίτι όπου διέμενε ο 34χρονος μητροκτόνος οι αρχές εντόπισαν το σημείωμα που άφησε και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στο έγκλημα. Ο 34χρονος ανέφερε στο σημείωμα ότι τα τελευταία χρόνια η οικογένειά του αντιμετώπιζε οικονομικά ζητήματα, ενώ δεν μπορούσε να αντέξει τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επίσης αντιμετώπιζε η 71χρονη.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στον 34χρονο μέσω της εταιρείας από την οποία είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο. Μιλώντας στο Mega, ο Χρήστος Συμεωνίδης, αν. γ.γ. Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης ανέφερε αρχικά: «Στην αρχή είχαμε δυσκολία, γιατί το όχημα ήταν νοικιασμένο. Εκείνη την ώρα όλοι ήταν ύποπτοι και ήταν δύσκολο να γίνει η επικοινωνία», και εξήγησε πως πρώτα κατάφεραν να βρουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων. «Οι αξιωματικοί εκμεταλλευόμενοι κάθε πληροφορία έφτασαν στο σημείο πρώτα να γίνει η ταυτοποίηση της γυναίκας. Η ταυτοποίηση ήταν πολύ δύσκολη, λόγω του τραύματος υπήρξε παραμόρφωση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crpdi4qpmvsp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ