Ελλαδα

H στιγμή που το Intercity περνά από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη (βίντεο)

Πρώτο δρομολόγιο σήμερα μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δρομολόγιο του Intercity περνά από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη: Το Intercity στον τόπο του δυστυχήματος - Η πρώτη επιβατική αμαξοστοιχία μετά την τραγωδία

Το πρώτο δρομολόγιο προς τη Θεσσαλονίκη εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας (3.4) μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή που το Intercity περνά από τον τόπο της τραγωδίας. 

Το Intercity που ξεκίνησε στις 10:08 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, πέρασε λίγο πριν τις 12:00 από τα Τέμπη. Οι 53 επιβάτες κοιτούσαν από τα παράθυρα τα λουλούδια, τις ράγες και το εικονοστάσι που έχει στηθεί για τα 57 θύματα. 

Στο επόμενο βίντεο του larissanet.gr, βλέπουμε το πέρασμα του τρένου εξωτερικά. Λίγα μόνο μέτρα από τις ράγες…

Ανατριχίλα-Τέμπη:Η στιγμή που περνά για πρώτη φορά επιβατική αμαξοστοιχία από τον τόπο της τραγωδίας

Στο επόμενο βίντεο της ΕΡΤ βλέπουμε εικόνες μέσα από το Intercity 55 τη στιγμή που περνάει από το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crmzl1w9g0oh)

Τέμπη: Πρώτο δρομολόγιο επιβατικής αμαξοστοιχίας - Ο προγραμματισμός

Στο πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882, που αναχώρησε από το σταθμό Λαρίσης στις 08:28 για την Καλαμπάκα, ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic train θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.

Ο υπουργός Επικρατείας ταξίδεψε μέχρι την Οινόη, λόγω του ότι θα πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα για να ταξιδεύσει στη Γαλλία, όπου με πρωτοβουλία και του πρωθυπουργού, θα έχει συνεργασία με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους και το γαλλικό Υπουργείο Μεταφορών. Εμφανώς συγκινημένος, με δάκρυα στα μάτια, ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης ξεκινώντας η αμαξοστοιχία το δρομολόγιο για Καλαμπάκα.

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης και τα στελέχη της Hellenic train αποβιβάστηκαν στο Λιανοκλάδι, όπου και θα περιμένουν την αμαξοστοιχία IC για να συνεχίσουν το ταξίδι μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία προς Καλαμπάκα μεταφέρει 200 επιβάτες. Το δεύτερο δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC52 Αθήνα - Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις 10:28, ενώ από Θεσσαλονίκη η αμαξοστοιχία IC55 αναχώρησε 10:08. Έχουν κοπεί 85 εισιτήρια και υπολογίζεται πως θα κάνει περίπου 5,5 ώρες (από 4), λόγω της μειωμένης ταχύτητας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχικά στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου. Σημειώνεται πως από Καλαμπάκα με προορισμό την Αθήνα η αμαξοστοιχία 887 αναμένεται να αναχωρήσει 16:45. Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του δικτύου με όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα. Μειωμένα δρομολόγια, χαμηλές ταχύτητες/ μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δυο σταθμάρχες ανά σταθμό, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crmwztvqx0t5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ