Ελλαδα

Όμιλος Ιntrakat: Χτίζεται σε γερά θεμέλια

Ισχυρή παρουσία σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη σε κατασκευές, ΣΔΙΤ, ΑΠΕ, ανάπτυξη ακινήτων

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 865
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αφιέρωμα Επιχειρείν 2023: Ο Όμιλος Intrakat συμμετέχει δυναμικά σε εμβληματικά αναπτυξιακά έργα εθνικής σημασίας και στις πράσινες επενδύσεις 

Σε ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά έχει εισέλθει ο Όμιλος Intrakat, στοχεύοντας να καταστεί ένας από τους ισχυρότερους Ομίλους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και συνολικά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στους τομείς όπου δραστηριοποιείται. Με νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Εξάρχου, καθώς και με μία από τις μεγαλύτερες Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ύψους 100 εκατ. ευρώ, ο Όμιλος Intrakat στηρίζει το αναπτυξιακό του πλάνο με εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα, έχοντας έναν σαφή στρατηγικό και επενδυτικό προσανατολισμό: εστιάζει στους τομείς Κατασκευών – Υποδομών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Ανάπτυξης Ακινήτων, Παραχωρήσεων/ΣΔΙΤ και Διαχείρισης Απορριμμάτων. Πρόκειται για τομείς στους οποίους ο Όμιλος έχει ήδη ισχυρή παρουσία και θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο το επιχειρησιακό του αποτύπωμα στα επόμενα χρόνια.

Συμμετοχή σε εμβληματικά έργα εθνικής σημασίας 

Ο Όμιλος Intrakat συμμετέχει δυναμικά σε εμβληματικά αναπτυξιακά έργα εθνικής σημασίας όπως τα Hellinikon Marina Tower, ο Οδικός Άξονας Ν.Δ. Πελοποννήσου, η ολοκλήρωση της Λ. Κύμης, ο ΒΟΑΚ, τα Δίκτυα Διανομής ΔΕΔΔΗΕ και άλλα, ενώ σημαντική είναι η συμμετοχή του και σε μεγάλα ΣΔΙΤ έργα και, παράλληλα, δραστηριοποιείται με επιτυχία και σε έργα υποδομών στη ΝΑ Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι η Intrakat θα διεκδικήσει τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, συμμετέχοντας ως μέρος κοινοπραξίας με ποσοστό 30% με την πορτογαλική BRISA, έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με τεράστια εμπειρία στη διαχείριση οδικών δικτύων και αυτοκινητοδρόμων. Μάλιστα η δύναμη και τεχνογνωσία της BRISA βρίσκεται κυρίως στον εκσυγχρονισμό των αυτοκινητοδρόμων με βάση την ψηφιακή τεχνολογία, μια τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα των αυτοκινητοδρόμων στη χώρα μας. 

Έμφαση στην ανάπτυξη τουριστικών ακινήτων

Στα σχέδια του Ομίλου συγκαταλέγεται, επίσης, η ισχυροποίηση της παρουσίας του στο Real Estate και τις τουριστικές υποδομές, εστιάζοντας σε highend τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη, με στόχο να αναπτύξει πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες. Στον τομέα της Αξιοποίησης Ακινήτων το πλέον πρόσφατο απόκτημα της εταιρείας είναι το Apanema Resort στη χώρα Μυκόνου, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο luxury boutique hotel. Από τις αρχές του 2022, η Intrakat λειτουργεί το επίσης 5άστερο “Xenodocheio Milos” στην καρδιά της Αθήνας, ενώ πέρυσι ανακοίνωσε σύμβαση για την αποπεράτωση ενός επιπλέον πολυτελούς ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο θα λειτουργήσει ως ενιαίο με το γειτονικό Grand Hyatt Athens. 

Με το βλέμμα στις πράσινες επενδύσεις

Στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης αλλά και της ενεργειακής πρόκλησης, ο Όμιλος επενδύει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες και θα αποτελέσουν επενδυτική προτεραιότητα και βασικό μοχλό ανάπτυξης, με σταθερές χρηματοροές για τα επόμενα έτη, έχοντας ήδη ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,7 GW. Επίσης, καθώς τα υπεράκτια αιολικά πάρκα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, ο Όμιλος Intrakat κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας ως στρατηγικό συνεργάτη την Parkwind, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα έργα.