Ελλαδα

Νεογέννητο γατάκι διέκοψε τη δίκη για το Μάτι: Στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή του

Είχε παγιδευτεί σε χώρο της αίθουσας του Εφετείου - Τα κλάματά του ενεργοποίησαν τους παριστάμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη για το Μάτι: Ένα νεογέννητο γατάκι είχε παγιδευτεί στη βοηθητική αίθουσα στο Εφετείο. Tο απεγκλώβισαν εθελοντές και θα ονομαστεί «Μάτι».
Απεγκλώβισαν νεογέννητο γατάκι εθελοντές κατά τη διάρκεια της δίκης για τη φωτιά στο Μάτι © Facebook/Alma Libre - Hellenic Animal Rescue

Δίκη για το Μάτι: Ένα νεογέννητο γατάκι είχε παγιδευτεί στη βοηθητική αίθουσα στο Εφετείο. Tο απεγκλώβισαν εθελοντές και θα ονομαστεί «Μάτι».

Ένα απρόοπτο περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι.

Κάποια στιγμή, άρχισε να ακούγεται δυνατά το κλάμα ενός νεογέννητου γατιού από διπλανό βοηθητικό χώρο της αίθουσας Τελετών. Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο, οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζωάκι.

Στη συνέχεια κάτοικοι του Ματιού κάλεσαν στο σημείο τα μέλη φιλοζωικής οργάνωσης, που κατάφεραν να βοηθήσουν το νεογέννητο γατάκι.

Το ζωάκι υιοθετήθηκε αμέσως από κατοίκους και ονομάστηκε συμβολικά «Μάτι».

Δίκη για το Μάτι: Ένα νεογέννητο γατάκι είχε παγιδευτεί στη βοηθητική αίθουσα στο Εφετείο. Tο απεγκλώβισαν εθελοντές και θα ονομαστεί «Μάτι».

Η ανάρτηση της ομάδας Alma Libre για τη διάσωση του νεογέννητου γατιού

Xθές κληθήκαμε να φέρουμε εις περας, στο Εφετείο Αθηνών, ενα διαφορετικό περιστατικο λόγω των ιδιαιτερων συνθηκών που αντιμετωπίσαμε. Κατοπιν γραπτού μηνύματος στην σελίδα μας από την κυρια Marianna kakaounaki δημοσιογράφο, η οποία κάλυπτε ρεπορτάζ που αφορούσε τη δίκη στο Μάτι μεταβήκαμε άμεσα στο Εφετείο και ειδικώς στο σημείο οπου μας υπέδειξαν.

Οι φωνές του είχαν κατακλύσει την αίθουσα ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

Κατόπιν κινητοποιηθηκαν κάποιοι άνθρωποι που παρακολουθουσαν την δίκη μαζι με τον συντηρητη εργαζόμενο του χώρου οι οποιοι ανακάλυψαν πως οι φωνές ερχόντουσαν από τον ημιώροφο διπλα ακριβώς απο τα θεωρεία της δικαστικής αίθουσας.

Από την στιγμή που ο εθελοντής μας μίλησε με την κυρια Μαριαννα και μέσα σε διάσημα περίπου των 40 λεπτών ήταν ηδη στο σημείο με εξοπλισμό κατάλληλο για κάθε ενδεχόμενο.

Στην αίθουσα που δικάζονται αυτοί που με 104 θύματα ισχυρίζονται πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο, έκλαιγε...

Posted by Marina Karyda on Tuesday, March 28, 2023

Περνώντας από την επιμαχη αίθουσα με σκυμενο το κεφάλι λόγο της κατάστασης οδηγήθηκε στον ημιώροφο κ σε μια σκάλα μεταλλική που οδηγούσε σε διάδρομο διοδου πανω ακριβώς απο το σημείο που βρισκόταν το ζώο.

Ο εθελοντής μας ανέβηκε στην επίμαχη εξέδρα κ ενω αντίκρισε το σημείο πτώσης του ζωου το οποίο να επισημάνουμε ότι δεν ήταν σωλήνα εξαερισμού αλλά κατακόρυφος κοιλοδοκος διατομής 10 επί 10 κ βάθος περίπου στα 4 μέτρα, ο οποίος βρισκόταν στην εξωτερική περίμετρο της αίθουσας καθώς μιλάμε για ολόκληρο εργοτάξιο με μηχανήματα κλπ.

Ο εθελοντης αρχισε να ψαχνει εναλλακτικές λύσεις, πρώτα, καθώς το πεδίο διάσωσης δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για αυτόν.

Πάντα υπάρχει στο μυαλό σχέδιο Β.

Το άνοιγμα που είχε πέσει το ζώο δυστυχώς καλύπτοταν από την εξέδρα πρόσβασης κ τα πατηματα που υπήρχαν για να μπορεί ο εθελοντής να λειτουργήσει ήταν μηδαμινα.

Έτσι αφαιρέθηκε ένα τμήμα της πλαϊνής γυψοσανιδας, προκειμένου να δώσει λιγο περισσότερο χώρο, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει λιγο πιο κοντά στο σημείο.

Η στάση σώματος ήταν πολλή δύσκολη και οι κινήσεις περιορισμένες. Με στρίμωγμενο κεφάλι κατάφερε βλέποντας το ζώο μόνο με το ένα μάτι λοξά έχοντας περάσει κ τις παλάμες του μεσα κρατώντας στο ένα χέρι φακό κ στο άλλο θηλιά ελεγχόμενη την οποια έπρεπε να περάσει στο ζωακι κ μετά από σίγουρες κινήσεις να την φέρει σε σημείο ασφαλές στο ζώο ξεκινώντας την άνοδο του η οποία δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς στο σίδερο εξειχαν βίδες στο εσωτερικο του.

Σε λίγα λεπτά το μικρο βρισκόταν κ πάλι έξω από τον μεταλλικό κλωβο που παραλίγο μοιραία να κατέληγε.

Ηταν εμφανώς αφυδατωμένο κ ταλαιπωρημενο καθώς εικάζουμε ότι είχε πέσει μέσα πριν δύο μέρες τουλαχιστον.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι προσπάθειες είναι σεβαστές από όλους.

Όμως...

Σε αυτά τα πεδία δεν βάζουμε ΠΟΤΕ αντικείμενα για να ανέβει μονο του, το οποίο ζωακι, διότι παραδειγμα ήδη ένα τσουβάλι που είχε τοποθετηθεί προκειμένου μηπως κατάφερει και σκαρφαλώσει το ζώο στην άνοδο του κόπηκε το σχοινι που το κρατούσε κ έμεινε μεσα, ευτυχώς σε σημείο που έφτανε το χέρι του εθελοντη να το αποσπάσει.

Είναι άκρως επικίνδυνο διότι μπορεί να φραξει την έξοδο κ να φυλακίσει ένα ζώο πολύ εύκολα.

ΔΕΝ χρησιμοποιούμε θηλιές για κανέναν λόγο, εαν δεν έχουμε τρόπο να τις απασφαλισουμε από το επάνω σημείο χειρισμού.

Όλα αυτά τα λέμε προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα κ δεν κρύβουμε ότι κ εμείς σε αυτές τις επιχειρήσεις πάντα εχουμε το αγχος εως ότου διεκπεραιωθουν.

Ευχαριστούμε την κυρια Κατερίνα Χρυσανθοπουλου κ την κυρια Τίνα Κολλάρου που ήταν πλαι στον εθελοντή μας κ βοηθούσαν καθ' όλη την διαρκεια του απεγκλωβισμου .

Το ζωακι πηγε από την κυρια Τίνα στον γιατρό για πρώτες βοήθειες καθώς η ίδια το φιλοξενεί κ δικαίως της έδωσε το ονομα Ματακι.

Ένα μεγαλο

μπράβο

σε όσους ασχολήθηκαν για τον εντοπισμό της μικρής τυχερης πλέον γατουλας διότι δεν τους ξέρουμε ολους ονομαστικά.

Να αναφέρουμε ότι δεν ήταν πάνω από σαράντα ημερών το ψυχακι .

Εθελοντής που ανέλαβε το περιστατικό

Βαγγελης Σ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ