Ελλαδα

«Της έκαναν bullying γιατί τη θεωρούσαν “φυτό”»: Μήνυση από τους γονείς της μαθήτριας που ξυλοκοπήθηκε στον Εύοσμο

Είχαν καταγράψει την επίθεση σε βίντεο που ανάρτησαν στο Tik Tok

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοριτσάκι κρύβει με τα χέρια του το πρόσωπό του από ντροπή
© Pixabay / Anemone123

Εύοσμος: Bullying σε μαθήτρια - Μήνυση από την οικογένειά της - Οι δηλώσεις του δικηγόρου της

Σε μήνυση προχωρά η οικογένεια της 15χρονης μαθήτριας που ξυλοκοπήθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από συμμαθήτριες της. Οι ανήλικες είχαν καταγράψει την επίθεσή τους σε βίντεο που δημοσίευσαν στο Tik Tok. Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος υποστηρίζει ότι το κορίτσι υπήρξε θύμα bullying γιατί θεωρήθηκε «φυτό». 

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο συνήγορος της οικογένειας της 15χρονης, Θανάσης Χατζάκος, μίλησε για το περιστατικό και κατήγγειλε ότι οι γονείς της 15χρονης είχαν μιλήσει στη διεύθυνση του σχολείου για επιχείρηση που είχε προηγηθεί, χωρίς, ωστόσο, να γίνει κάποια ενέργεια. «Σήμερα μου έχουν δώσει εντολή για να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία ανηλίκων για το δεύτερο περιστατικό, αυτό από το οποίο προέρχεται το βίντεο, γιατί είχε λάβει χώρα και ένα πρώτο περιστατικό τον Φεβρουάριο που πάλι είχε ξαναχτυπηθεί η εντολέας μου, το οποίο μάλιστα οι γονείς το κατήγγειλαν. Το ίδιο θύμα δηλαδή χτυπήθηκε από μία άλλη κοπέλα της παρέας. Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στη διεύθυνση του σχολείου, αλλά δεν έγινε τίποτα και ακολούθησε το δεύτερο περιστατικό» είπε ο κ. Χατζάκος και συνέχισε: 

«Βέβαια τώρα βλέπουμε μία κλιμακούμενη συμπεριφορά και μάλιστα μία θρασύτατη συμπεριφορά, γιατί τη διαπόμπευσαν, τράβηξαν σε βίντεο και το ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο TikTok. Έγινε μία επίπληξη από το σχολείο και είδαμε ότι δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, γιατί μετά από λίγο καιρό έγινε το δεύτερο περιστατικό με κλιμακούμενη κατάσταση γιατί υπήρξαν πιο σφοδρά χτυπήματα, αλλά και βιντεοσκοπήθηκε. Μάλιστα, αυτό το βίντεο δεν γυρνάει μόνο στο TikTok, αλλά σε όλα κινητά από τα παιδιά του σχολείου. Φανταστείτε τη διαπόμπευση αυτού του παιδιού. Δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλοι, γι’ αυτό κάναμε την μηνυτήρια αναφορά. Τη σύρανε από την πιτσαρία στο σημείο. Η κοπέλα που τη χτυπάει έχει ταυτοποιηθεί αλλά δεν είναι μόνο αυτή, είναι 10-12 άτομα που συμμετέχουν».

Όπως είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Χατζάκος: «Τη χτυπούσαν επειδή είναι πολύ καλή στα μαθήματά της και ασχολείται με τη μουσική, έχει καλές επιδόσεις και της έκαναν bullying γιατί την θεωρούσαν το “φυτό” του σχολείου. Υπήρχαν και άλλα περιστατικά, της έκαιγαν τα μαλλιά, της έβαζαν σκουπίδια στην τσάντα. Δεν έχουν πάει στον εισαγγελέα γι’ αυτό κάνουμε όλες αυτές τις κινήσεις. Μετά την κινητοποίηση κάλεσε το σχολείο τους εντολείς μου και θα πάει περαιτέρω η κατάσταση. Θα τους κάνουν αυστηρές συστάσεις ωστόσο η υπόθεση θα πάει πιο πάνω, στο Υπουργείο. Αναγκάστηκε το κορίτσι να τα ομολογήσει όλα γιατί οι γονείς είδαν το βίντεο». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crilfy5wtybd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ