Ελλαδα

Μήνυση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου κατά των παιδιάτρων του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου

«Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο δικαστικό σκάνδαλο», είπε ο Αλ. Κούγιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στη δίκη
Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στη δίκη © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μήνυση στους παιδιάτρους του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου και τα αιτήματα του Αλέξη Κούγια

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσω του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια, κατέθεσε σήμερα (28.3) μήνυση κατά των παιδιάτρων του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου για σωματική βλάβη της Τζωρτζίνας από αμέλεια και για ψευδορκία. Η εξέλιξη έγινε γνωστή κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, όπου εξετάζονται οι μάρτυρες για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης από την 34χρονη μητέρα της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεκινήσει η κατάθεση μάρτυρα, ο Αλέξης Κούγιας κάνει αίτημα να διαβαστεί η κατάθεση της καρδιολόγου του Καραμανδάνειου κ.Καρατζά, από τη δικογραφία της υπόθεσης Μαλένας και Ίριδας. «Στην ανάκριση δεν εκλήθη ποτέ να καταθέσει η παιδίατρος η κυρία Καρατζά. Δεν έγινε εκταφή του παιδιού. Η κ. Καρατζα έχει δώσει δυο καταθέσεις, όμως, για τις υποθέσεις Μαλένας και Ίριδας. Πρέπει το δικαστήριο να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Τουλάχιστον η βαριά σωματική βλάβη οφείλεται σε χοντρό ιατρικό λάθος και οι γιατροί είπαν όλοι χονδροειδή ψέματα. Ζητάμε να αναγνωστεί η κατάθεση της κ. Καρατζα από τη δικογραφία Μαλένας και Ίριδας. Η κατάθεση της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας. Αναφέρει ότι ποτέ δεν επικοινώνησαν μαζί της οι ψευδομάρτυρες παιδίατροι, παρά μόνο μετά την ανακοπή που υπέστη». 

Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε λέγοντας: «Αυτά που έχουν συμβεί σε αυτή την υπόθεση ποτέ δεν τα έχουμε ξαναδεί. Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο δικαστικό σκάνδαλο. Σήμερα αποδεικνύεται με αδιάσειστο τρόπο η αλήθεια. Η κατάθεση της κ.Καρατζά δείχνει όλη την αλήθεια. Ζητώ παράλληλα να κληθεί να εξεταστεί η κ. Καρατζά». 

Σε απάντηση όσων υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας ο εισαγγελέας είπε: «Όσον αφορά το αίτημα να κληθεί η κ.Καρατζά, έχει προκύψει ότι πράγματι πολλοί γιατροί κατέθεσαν επικοινώνησαν μαζί της. Φρονώ ότι πρέπει να κληθεί για να διευκρινιστούν τα γεγονότα. Προτείνω να κληθεί. Όσον αφορά το αίτημα περί ανάγνωσης της κατάθεσης της, αυτό ανήκει σε άλλη δικογραφία, το οποίο από ότι καταλαβαίνω αφορά τα άλλα δύο παιδιά. Εάν το φέρει η υπεράσπιση ως αναγνωστέο, το κρίνουμε σε εκείνο το στάδιο. Εάν έρθει η κ.Καρατζά να καταθέσει, επίσης το ξαναβλέπουμε. Για την ώρα επιφυλάσσομαι για το έγγραφο».

Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα αιτήματα του Αλέξη Κούγια. Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας, το έγγραφο της κατάθεση της κ. Καραντζά μπορεί αν χρησιμοποιηθεί πλέον από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Ομόφωνα κρίνεται πως είναι σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crhurmcbdt7t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ