Ελλαδα

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης στον Αλέξη Κούγια για την παροχή νομικής προστασίας σε γιατρούς

Γιατί ο δικηγόρος στράφηκε κατά του υπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη στον Αλέξη Κούγια για την παροχή νομικής προστασίας σε γιατρούς του Καραμανδάνειου

Απάντηση στον Αλέξη Κούγια δίνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και την απόφαση του υπουργείου να παρέχει νομική βοήθεια σε γιατρούς του Καραμανδάνειου νοσοκομείου κατά των οποίων κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση η κατηγορούμενη μητέρα.  

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης απαντά στο ερώτημα που έθεσε ο Αλέξης Κούγιας: «από πότε ο Υπουργός Υγείας για γιατρούς που υπηρετούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ο ίδιος να είναι στο Δικαστήριο για να αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί, για γιατρούς που ψευδορκούν και για γιατρούς που διαπράττουν χοντρά ιατρικά λάθη, τους υπόσχεται ότι θα τους εξασφαλίσει υπεράσπιση;»

Ο Θάνος Πλεύρης σε γραπτή απάντησή του τονίζει ότι «η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως υπουργού να τους παράσχω τη νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις».

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια για τον Θάνο Πλεύρη

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι προεκλογική περίοδος και ότι δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο των πολιτικών μας έχει πέσει πολύ χαμηλά.

Πληροφορήθηκα από τους συνεργάτες μου, ότι ο Υπουργός Υγείας, Πλεύρης, υποσχέθηκε την παροχή νομικής υποστηρίξεως στους γιατρούς του Καραμανδανείου Νοσοκομείου της Πάτρας, οι οποίοι δυστυχώς με καθυστέρηση, λόγω της απουσίας νομικής υποστηρίξεώς της προηγουμένως, έχουν μηνυθεί από την κα Σ.Π. για τη διάπραξη από αυτούς του αδικήματος της ψευδούς καταθέσεως για όλα τα ψέματα, τα οποία συντονισμένα καταθέτουν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών προκειμένου να αποφύγουν τις ευθύνες τους για τα χοντρά ιατρικά λάθη και τις παραλείψεις τους, κατά τη νοσηλεία της αείμνηστης Τζωρτζίνας στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έχει αποδειχτεί ότι, αντί να αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα από το οποίο τελικώς υπέστη ανακοπή καρδιάς και ακολούθως τετραπληγία το δυστυχισμένο κορίτσι και να καλέσουν επειγόντως παιδοκαρδιολόγο, προτίμησαν να αφήσουν την ευθύνη του παιδιού σε ειδικευόμενους γιατρούς, απολαμβάνοντας ένα ξεκούραστο τριήμερο και ενώ όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι επίκειται καρδιακό επεισόδιο, του έκαναν θεραπεία για γαστρεντερίτιδα και βρογχοπνευμονία με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου – ανακοπή και τελικώς τετραπληγία.

Από πότε ο υπουργός Υγείας για γιατρούς που υπηρετούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ο ίδιος να είναι στο Δικαστήριο για να αντιληφθεί τι συμβαίνει εκεί, για γιατρούς που ψευδορκούν και για γιατρούς που διαπράττουν χοντρά ιατρικά λάθη, τους υπόσχεται ότι θα τους εξασφαλίσει υπεράσπιση;

Αθήνα, 23/3/2023
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξιος Κούγιας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ