Ελλαδα

Εκτός ΕΣΥ τίθεται ο γιατρός που βίαζε 11χρονο στην Κρήτη

Λυράρης ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατρός - στηθοσκόπιο
© Pixabay/ Fernando Zhiminaicela

 Κρήτη: Εκτός ΕΣΥ τίθεται ο γιατρός που βίαζε ανήλικο 

Εντολή ώστε να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο γιατρός-ουρολόγος που εργάζεται σε γνωστό νοσοκομείο της Κρήτης, έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά την αποκάλυψη όπως ο γιατρός και τρία ακόμη άτομα συνομιλούσαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το προφίλ ενός ανήλικου αγοριού που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας από γνωστό λυράρη.

Ο 66χρονος λυράρης έχει ήδη συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κρήτης και αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο 66χρονος λυράρης, φαίνεται πως προσέγγισε πριν από τρία χρόνια ένα Κατηγορείται πως επί δύο χρόνια εκβίαζε το ανήλικο αγόρι να τραβά φωτογραφίες ενώ ήταν γυμνό ή ντυμένο με εσώρουχα ή άλλα συγκεκριμένα ρούχα και τις οποίες ανέβαζε σε προφίλ που είχε φτιάξει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα του ανήλικου. Και αυτό, ώστε να προσελκύει παιδοβιαστές.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, έχουν ταυτοποιηθεί για την υπόθεση του βιασμού του 11χρονου τα στοιχεία ενός 46χρονου γιατρού, ουρολόγου, σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης, ενώ αναζητούνται τα στοιχεία ενός ακόμη άνδρα, οι οποίοι φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά το αγόρι.

Στο προφίλ που φέρεται να είχε φτιάξει ο 66χρονος λυράρης, είχαν μπει συνολικά 29 άτομα. Όλοι, αναζητούνται από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, εμφανίζει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Το modus operandi  είναι σχεδόν πανομοιότυπο, μόνο που σε αυτή την περίπτωση, ο 66χρονος απειλούσε τον 11χρονο πως εάν αποκάλυπτε το παραμικρό, θα έκανε κακό στα αδέρφια του αλλά και στην οικογένεια του. Οι απειλές ήταν τόσο έντονες και είχαν επηρρεάσει τόσο τον 11χρονο, που όταν η μητέρα του βρήκε κάποια περίεργα μηνύματα, ο ίδιος δεν ανέφερε το παραμικρό. Η παρατηρητικότητα της μητέρας, ήταν αυτή που αποκάλυψε την φρίκη που ζούσε ο ανήλικος και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να ταυτοποιήσουν τον λυράρη και τον γιατρό της δημόσιας δομής.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες, με εισαγγελική διάταξη να δοθούν τα στοιχεία τόσο του λυράρη όσο και του γιατρού στην δημοσιότητα καθώς δεν αποκλείεται οι άνθρωποι αυτοί να εμπλέκονται και σε άλλες παρεμφερείς ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος του 66χρονου λυράρη εκκρεμεί μια ακόμη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, κοριτσιού αυτή τη φορά, η οποία βρίσκεται στην φάση της δικαστικής διερεύνησης.

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα του 66χρονου τα οποία «σαρώνουν» αυτή την στιγμή στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εντοπίσουν και τους 29 χρήστες οι οποίοι μπήκαν στο προφίλ που είχε φτιάξει ο κατηγορούμενος και συνομιλούσαν «δήθεν» με τον 11χρονο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ