Ελλαδα

Απολογείται σήμερα ο συμβασιούχος σταθμάρχης για την τραγωδία στα Τέμπη

Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυστύχημα στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Η απολογία του συμβασιούχου σταθμάρχη και η υπερασπιστική γραμμή

O συμβασιούχος σταθμάρχης απολογείται σήμερα Δευτέρα (27.3) στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την απογευματινή του βάρδια στον σταθμό της Λάρισας. Αύριο, Τρίτη (28.3) ο έτερος σταθμάρχης, μόνιμος υπάλληλος του ΟΣΕ αναμένεται να απολογηθεί. 

Οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ κατηγορείται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crgw04teobjd)

Τέμπη - Απολογία σταθμάρχη: Η υπερασπιστική γραμμή και τα νέα στοιχεία στη δικογραφία

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συμβασιούχος σταθμάρχης αναμένεται να υποστηρίξει ενώπιον του εφέτη ανακριτή ότι η βάρδια του έληγε στις 10 το βράδυ και ότι ο ίδιος έφυγε στις 10:15, καθώς δεν δικαιούται υπερωρίες.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, την πόρτα το ειδικού εφέτη-ανακριτή θα περάσει ο παλαιότερος σταθμάρχης εκείνος του οποίου η βάρδια έληγε στις 11 το βράδυ, αλλά φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα. Ο ίδιος φαίνεται πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 11 το βράδυ, αλλά και ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 11, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στον σταθμό της Λάρισας στις 11.02 το βράδυ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη δικογραφία για την πολύνεκρη τραγωδία έχουν προστεθεί νέα στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από καταθέσεις συνδικαλιστών της Hellenic Train και του ΟΣΕ, όπως και το πολυσέλιδο πόρισμα των επιθεωρητών της Αρχής Διαφάνειας για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και την πορεία της επίμαχης σύμβασης 717, το οποίο υπογράφεται από δύο ελεγκτές και συντάχθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crgtxvhi4vip)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ