Ελλαδα

Λαγονήσι: «Αφού τον πυροβόλησε, προσπάθησε να τον βάλει στο αυτοκίνητο», λέει συγγενής του 16χρονου

Τι αναφέρει στην κατάθεσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λαγονήσι - Συγγενής 16χρονου: «Αφού τον πυροβόλησε, ο δράστης προσπάθησε να τον βάλει στο αυτοκίνητο»
ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Λαγονήσι - Συγγενής 16χρονου: «Αφού τον πυροβόλησε, ο δράστης προσπάθησε να τον βάλει στο αυτοκίνητο»

Νέα στοιχεία για το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου από άγνωστο άνδρα στο Λαγονήσι ρίχνει η κατάθεση συγγενή του στις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ως δράστης περιγράφεται αλλοδαπός με πυροβόλο όπλο που αναζητείται. Ο 16χρονος φίλος του τραυματία, βρισκόταν στο σημείο και είδε τον άγνωστο να βγαίνει από αυτοκίνητο και να πυροβολεί. Ο ανήλικος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας με ιδία μέσα με διαμπερές τραύμα στο πόδι. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και σχετικά άμεσα αναμένεται να πάρει και εξιτήριο.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που βασίζεται σε μαρτυρίες από τις οικογένειες των παιδιών, τα παιδιά ούτε είχαν προστριβές, ούτε είχαν δεχθεί και απειλές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ληφθεί η κατάθεση του 16χρονου που έχει δεχτεί τα πυρά του άγνωστου, ο οποίος και αναζητείται. Το περιστατικό καταγράφηκε μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην οδό Κολοκοτρώνη.

Τι αναφέρει στην κατάθεσή του συγγενής του 16χρονου

Σύμφωνα με την κατάθεση συγγενούς του παιδιού, οι δύο φίλοι γυρνούσαν από βόλτα όταν από αυτοκίνητο με μαύρα φιμέ τζάμια βγήκε αλλοδαπός μιλώντας κάποια ξένη γλώσσα. Ο τόνος της φωνής του ήταν σαν να τους βρίζει και στα 5 μέτρα σημάδεψε στο πόδι και χτύπησε το ένα παιδί, ξαφνικά.

Αυτο που επισημαίνει ο συγγενής του παιδιού είναι ότι τον έπιασε από τον ώμο και στα αγγλικά του είπε «έλα», προσπαθώντας να τον βάλει μέσα στο αυτοκίνητο.

Τα δύο παιδιά σε κατάσταση σοκ προσπάθησαν να φύγουν. Κρύφτηκαν μάλιστα, σε ένα οικόπεδο και τότε επικοινώνησαν με τους γονείς τους. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, εντόπισαν έναν κάλυκα 9 χιλιοστών, που εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές, ωστόσο για τα άτομα αυτά δεν προέκυψε κάτι και αφέθησαν ελεύθερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ