Ελλαδα

Απειλές και σε δεύτερη αρχαιολόγο στη Μύκονο - Το υβριστικό sms

Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στο νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μύκονος
© ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI

Μύκονος: Απειλές σε δεύτερη αρχαιολόγο - Τα νέα στοιχεία και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων

Υβριστικά sms και απειλές έχουν αποσταλεί και σε δεύτερη αρχαιολόγο στη Μύκονο. Η 48χρονη φέρεται να ασχολείται με θέματα αδειών κτιρίων. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 48χρονος αρχαιολόγος δέχτηκε στο κινητό της τηλέφωνο απειλητικό μήνυμα με λατινικούς χαρακτήρες και ο αποστολέας την εξύβρισε και απειλούσε την ίδια και την οικογένεια της και μάλιστα της έγραφε πως δεν θα μπορεί να κρυφτεί πουθενά. Οι αστυνομικοί μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, καθώς το απειλητικό μήνυμα δεν ήταν με απόκρυψη, αναζητούν τον κάτοχο της τηλεφωνικής σύνδεσης και αυτό αναμένεται να προκύψει τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η 48χρονη κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστου, για απειλή και εξύβριση στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Οι αστυνομικές αρχές θα ερευνήσουν αν σχετίζεται και με τον ξυλοδαρμό συναδέλφου της στην Κηφισιά.

Μύκονος: Τι κατέθεσε η 52χρονη αρχαιολόγος για τον ξυλοδαρμό της 

Η 52χρονη αρχαιολόγος που ξυλοκοπήθηκε στην Κηφισιά κατέθεσε την Τετάρτη (22.3) στο Τμήμα Εκβιαστών. Η αρχαιολόγος ερευνούσε πολεοδομικές παραβάσεις σε δύο νυχτερινά μαγαζιά και ένα ξενοδοχείο στη Μύκονο. Το θύμα δεν είχε δεχτεί απειλές, αλλά εκτιμά πως η επίθεση αφορά υπόθεση που σχετίζεται με την εργασία του, χωρίς να φωτογραφίζει ή να στοχοποιεί κάποιον επιχειρηματία της Μυκόνου.

Η Έφη Μουγκαράκη, δικηγόρος του αρχαιολόγου που ξυλοκοπήθηκε δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο πελάτης της είχε δεχθεί στο παρελθόν πιέσεις από ιδιώτες. Επίσης, ανέφερε ότι η κατηγορία πρέπει να αναβαθμιστεί και να αφορά την επίθεση κατά της ζωής του και να μην είναι ένα απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Μύκονος: Κλιμάκιο στο νησί - Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η μετάβαση στη Μύκονο, την ερχόμενη εβδομάδα, μικτού κλιμακίου από Επιθεωρητή Δόμησης, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, ενώ με διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές. Ακόμη, αποφασίστηκε η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ