Ελλαδα

Πρόστιμο 120.000 ευρώ στην 75χρονη που πέταξε στα σκουπίδια τέσσερα νεογέννητα γατάκια

Η ίδια αρνείται την κατηγορία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βόλος: Πρόστιμο 120.000 ευρώ στην 75χρονη που πέταξε στα σκουπίδια τέσσερα νεογέννητα γατάκια

Ελεύθερη με όρο την εμφάνισή της μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή, η 75χρονη γυναίκα, η οποία το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (20/3) πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι της, τέσσερα νεογέννητα γατάκια, μέσα σε νάιλον σακούλα, στον Βόλο.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση ζώων με τη μορφή του βασανισμού και με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερη με όρο, ενώ της επιβλήθηκε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το magnesianews, η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και δεν ήταν αυτή που πέταξε τα γατάκια στον κάδο.

Ωστόσο, ο γείτονας που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, υποστηρίζει ότι η γυναίκα πέταξε την σακούλα με τα ζωντανά νεογέννητα στον κάδο σκουπιδιών.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε γατάκι

Εκτός από την ποινική διαδικασία, στην 75χρονη επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κάθε ζώο), όπως προβλέπει ο νόμος, από την Αστυνομία.

Το περιστατικό γνωστοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, το βράδυ της Δευτέρα, το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκε η Αστυνομία και η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί μετέφεραν στο ΑΤ Βόλου τα γατάκια, μέχρι να τα παραλάβει εθελοντής της φιλοζωικής.